ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Членът на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев коментира актуалните събития при "сините". Финансовият специалист каза, че проблемът в клуба е в модела на взимане на решение и в упорството. Според него или властта ще бъде в клуба, или по някакъв начин пълно управление ще бъде поето от спонсора. 

„Силни фигури като Ивайло Ивков и Станимир Стоилов е спорно дали ще се съгласят с такъв модел на управление“, каза Ганев, който гостува в „Спортното шоу“ на Дарик радио и dsport.

„Идеята с емитирането на акции дойде от генералния спонсор още през ноември. Тогава се чакаше сделката и не се случи и сега се задейства. Във вдигането на капитала могат да се включат тези, които са акционери до 6 април. Ако на 6 април си акционер в Левски, можеш да участваш във вдигането на капитала и можеш да си купиш акции неограничено. Текущите акционери, които са над 1000 човека, чакат Общото събрание“, каза Ганев.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

„При Иво Тонев имаше едно вдигане на капитала, което не се осъществи. Не е нужно да се купят всички акции, колкото толкова. Много е трудно всеки да стане акционер. Повечето обаждания в клуба са с въпрос: „Как да стана акционер?“. Ще дам пример, ако искаш да си купиш, трябва да имаш 1 или 10 акции, аз мога да ти прехвърля, но тогава аз няма да мога да запиша. Имам удостоверение, че притежавам 100 акции, нямам 10 хартийки, а една. Сложно е клубът да ми го скъса и да ми разпише 10 нови по 10 акции. Това ще го направи по-скоро Наско Сираков с неговите акции, не знам в какъв размер. В клубът се съставя контактна група, която да може да отговори на всички въпроси на хора, които имат ресурс, искат да закупят акции, но за момента нямат и да участват във вдигането на капитала. Ще опитам да разбия моите 100 акции. Искам да съм сигурен, че пътят към участие на организации е свободен“, продължи шефът в Левски.

„Ако фенклуба в Хасково иска да участва, трябва да има юридическо лице. За нови акционери е по-сложно. По-скоро ще имаме бизнеси, които ще се включат. Надявам се, че Сдружението „Левски на левскарите“ ще се включи във вдигането на капитала. Тези средства ще отидат за погасяване на задълженията към НАП. Нека всички идеи бъдат подкрепени. Няма как общата маса да запише огромен брой акции. Не знаем откъм бизнеса какъв е планът на спонсора. Не очакваме някакъв грандиозен приход, по-скоро ще бъде по-обран, за да покрием цялото задължение към НАП. Ако някой фенклуб се превърне в Сдружение, няма лошо. Това не е решението с големи букви, но е някаква стъпка. Не мисля, че Левски е близо до фалит, не знам защо трябва да се стига до този край. Сега имаме един дълг, той е към НАП. Към бившите собственици, към Божков, е спорно“, продължи Петър Ганев.

„Изпуснахме голям приход от Европа, но той може пак да дойде. Ако работиш правилно, ще станат реални приходите от трансфери и евротурнири. Основното е какъв е пътят напред. Нормално, клуб „АнтиЛевски“ винаги ще е жив. Клубът показа, че може да постига високи футболни и финансови резултати. Пътят напред минава през неща, които четем в думите на Мъри Стоилов, в частност честност. Миналото не ти гарантира успех в бъдещето“, каза членът на НС на Левски.

„В един момент може на Стоилов да му стане твърде много, но желанието му е да възроди клуба. Има достатъчно енергия. Има една реплика, която често се чува при левскарите: 1 милиона левскари по 10 лева и сме готови. Не е лесно това, нито и „дайде да си дадем прошка и да продължим напред“. Трябва структурирана кампания. Дайте да намерим правилния модел с ясен хоризонт. Трябва да даем мандат на хората, които са в клуба. Време е да вземем титлата. Немислимо е да продължава това. Мъри Стоилов няма да стои дълго, ако няма да се борим за титла“, завърши Петър Ганев.

"Стана това, че неща, които отдавна се усещат – някои различия, които така и не бяха изчистени, станаха публични. За момент бяха оставени на страна. Може би това е провал и на всички нас, че оставихме те да станат публични и да стигнато до всеки. Привържениците са раздвоени – къде е истината, какъв е пътят напред“, сподели още Ганев.

„Не успяхме вътрешно да решим проблемите, които имаме и позволихме те да станат на показ. Не е нещо, което се е случило в последните седмици или месеци. Хибридният модел, в който клубът се управлява доведе до това. Към онзи момент може да не е имало и друг вариант. Нямаше и такъв капацитет в клуба. Ивков тогава беше на няколко дни изпълнителен договор. Тогава може да е имало основание този модел. Но сега ражда проблем относно това кой взима стратегическите важни решения“, добави Ганев.

„Имаше и неща в клуба, които вдигаха напрежението. Има един дълъг период на различия. Бяха правени опити да се изчистят. На срещата в „Миленимум“ имаше 20-25 човека, след която нищо не се получи. След нея нямаше никакви решения. Правя тази ретроспекция, за да се види, че проблемът е от по-дълъг период“, каза още той.

„В момента, в който сделката отпадна, стана ясно, че трябва да се разреши този казус. Проблемите се видяха. Не е малко, че изпълнителният директор не отиде на преговорите с НАП. Там беше Наско Сираков с представител на спонсора Палмс Бет“, продължи членът на Надзорния съвет на Левски.

„Всичко, което стана през последните седмици показва, поне моето мнение, че трудно може да наложим такъв хибриден модел. Единият вариант е да си изградим капацитета в клуба. Сигналът на Мъри е много ясен. Не знам колко по-ясен може да бъде. Посоката е да се даде да се управлява на тези, които постигат резултати. Ние искаме президентът да е Наско Сираков, треньор да е Мъри Стоилов, повечето хора искат изпълнителен директор да е Иво Ивков, спонсорът да е Палмс Бет. Няма никакви различия. Въпросът е вътрешно как се взимат решения“, продължи той.

„Когато има договор за управления, е по-трудно да се взимат решения. Аз не виждам някакви непреодолими лични неща. Има и комуникация. Това са големи хора. Въпросът е да намерим този модел на управление. Или властта ще бъде в клуба, или по някакъв начин управлението на клуба ще бъде поето изцяло от спонсора. Силни фигури като Ивайло Ивков и Станимир Стоилов е спорно дали ще се съгласят с такъв модел на управление“, каза още Петър Ганев.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК