Левски отпадна от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Тимът направи 1:1 срещу Марибор в реванша на "Герена" и след 0:0 в първата среща приключи участието си в турнира. "Сините" безспорно могат да съжаляват за пропуснатия шанс, след като бяха по-добри и в двата мача.

Вратарят Боян Йоргачевич и днес направи прекрасен мач. Той спаси дузпа на Таварес в 28-ата минута, а освен това се намеси решително в още няколко ситуации.

"Искам да благодаря на всички фенове. "Герена" беше пълен до дупка, до последното място. Това е нещо, заради което трябва да се живее. Не съм само аз, за да скандира публиката моето име, ние сме 18 футболисти и още пет момчета, които бяха извън групата. Всички живяхме за този мач. Извинявам се, тежко ми е да говоря. Знаехме, че на тази публика й липсват европейските мачове, затова искахме да се представим добре", каза Йоргачевич.

"Всички имаха лъвски сърца и показахме, че за Левски трябва да се бориш до последната капка кръв. Това не е само един обикновен мач, никога не съм преживявал такова нещо. Мога да кажа на 100 процента, ча всички живяха за двубоя", допълни вратарят.

"Вдигаме главите и започваме да гледаме първенството, където ще се хвърлим за всяка точка. В Европа нямаш право на грешка. Трябва да играеш умно, спокойно, да калкулираш, за да продължиш. Вярвам на 300 процента в този отбор", завърши Боян Йоргачевич./БЛИЦ СПОРТ