ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков даде пресконференция във връзка с вдигането на капитала на клуба, привличането на акционери и дарителската кампания за намаляване задълженията към НАП.

Войната продължава! Сираков се нахвърли на Ивков: Лъжа! Чакам ви с картечниците! ВИДЕО 

"Доскоро бяхме на гребена на вълната и очаквахме подписването на договор със стратегически инвеститор, който беше на финалната права. Няма какво повече да кажа от това, което каза г-н Шолак, а и не знам повече. Лошото за Левски е, че не се случи. Това ни накара да осмислим много неща и да си дадем сметка, че трябва да станем значително по-атрактивни като клуб, за да се появят нови хора, които да инвестират", каза Сираков.

 3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

"Моето лично мнение е, че Левски в следващите две-три години трябва да стане значително по-апетитен като клуб за такива хора. Какво беше преди година и половина? Левски беше на абсолютното дъно. В изключително много по-тежко и лошо финансово състояние от това, което е сега. Преди година и половина се появиха една след друга две светлинки в тунела. Първата беше нашият генерален спонсор Palms Bet, а другата - Станимир Стоилов. Това даде изключително силен импулс на Левски като клуб. Изкючителен импулс за привържениците, които направиха безпрецедентни неща. Сваляме им шапка! Нищо нямаше да е същото, ако не бяха Palms Bet и Станимир Стоилов. Ние с Мъри се разбираме с една дума, във вторник ще го разберете още по-добре", каза босът на "сините", който в началото на пресконференцията съобщи, че на 14 март ще даде брифинг със Стоилов.

"Левски може да изчисти това, което наследихме, само с правилно бизнес-корпоративно управление. Убеден съм, че сам човек не може да свърши цялата работа. Аз ще имам решаващата и последна дума, но разчитам изключително много на всички наши партньори. Левски в момента е в много по-добро състояние от спортно-техническа гледна точка. Факт е, че миналата година по това време нямаше интерес към нито един наш играч. Тази година това се прояви драстично", продължи Сираков.

"Най-големият проблем, който ни остана е НАП. През тези две години и половина се изплатиха ужасяващо много пари, задлъжнели към бивши треньори, футболисти, контрагенти, фирми. За сметка на тези пари най-потърпевшата институция беше НАП. Аз го споделих и с тях. Факт е, че те останаха на опашката, но ако ние не се бяхме разплатили с тези хора и институции, Левски нямаше да има лиценз. Сега приоритет №1 на Левски е изчистване на задълженията към държавата. Това беше първата дарителска сметка, която аз отварям откакто съм тук. Отново искам да изкажа своята благодарност към нашите привърженици. За около 10-12 дни са събрани 188 хиляди лева. Чувам и други подмятания, че се пълнела паницата на Сираков. Всички пари отиват директно за погасяване на задълженията ни към НАП. Това в никакъв случай няма да е достатъчно. Като втора стъпка взехме решение да имитираме 10% от акциите. Въпреки че не съм прехвърлил 30-те процента на Тити Папазов, които му бях обещал, първо се посъветвах с него, за да пуснем 10% от тези 30 в продажба и го получих на секундата", каза още Наско Сираков.

"Освен да окрадем някоя банка и да приключи бързо. Не трябва да имаме притеснения за лиценза. Има интерес и от физически лица, притежатели на акции до момента и от юридически. Да не хвърлям фойерверки, но се надявам тази кампания наистина да е успешна. Каквито и пари да се съберат, с колкото и да се вдигне капитала, всички пари ще отидат към НАП и това е още един начин за мотивация на нашите привърженици да си вземат акции."

"Ще направим всичко възможно отборът да не пострада спортно-технически. Надявам се до две-три години да нямаме никакви задължения към държавата. Убеден съм, че ще успеем. Мисля, че може да ги изчистим по-бързо. Имаме и следващи стъпки и то скорошни, в рамките на този месец. Когато бъдем готови, ще бъдете информирани надлежно. Всяка една стъпка се прави с насоченост към държавата, да изчистим задълженията ни към държавата. Ние задължително трябва да изчистим нашата бизнес репутация като клуб, защото тя беше смазвана повече от 12 години. Чувствам невероятна подкрепа от феновете. За мен това е още по-задължаващо, за да работим по възможно най-добрия начин, за да излезем от тази ситуация. Усещам уникална подкрепа."

"За мен това е още по-задължаващо, за да работим по възможно най-добрия начин, за да излезем от тази ситуация. Усещам уникална подкрепа. Организираните привърженици са по-малко от 1% от феновете на Левски. Усещам, знам и се сблъсквам всеки божи ден с подкрепа от привържениците на Левски. Никога не съм разговарял с хората, които са натрупали този дълг на Левски. На мен ми е неудобно да водя такъв разговор. Искрено се надявам, че ще вземем лиценз. Няма причина и пречка да не вземем лиценз. Фалитът никога не е стоял на дневен ред, особено от година и половина насам. Никога не ни е минавало през главата такова нещо. Всички работим въобще да не се сещаме за тази дума. Ние стъпка по стъпка вървим по нашия път", добави Сираков.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

 

Пресконференция на тема "Вдигане на капитала на "ПФК Левски", привличане на акционери и дарителска кампания за задълженията към НАП"

️ Гледахте на живо: Мажоритарният собственик на "ПФК Левски" Наско Сираков заедно с членът на Надзорния съвет на клуба Венцислав Димитров дават пресконференция на тема "Вдигане на капитала на "ПФК Левски", привличане на акционери и дарителска кампания за задълженията към НАП" #ВсичкиЗаедно #АзСъмЛевски #ЛевскиЕВечен

Публикувахте от ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI в Четвъртък, 9 март 2023 г.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК