Започнаха снимките на филм, който ще проследи живота на трагично загиналия при автомобилна катастрофа легендарен футболист на Левски Георги Аспарухов - Гунди. Лентата трябва да бъде готова в началото на идната година.

Актьорът, който ще изиграе Георги Аспарухов в бъдещия филм - Павел Иванов, застана пред журналистите.

“Има известни трудности. Имах емоционална среща с Лита. В момента се чувствам по-добре. Емоционалната среща беше черешката на тортата след дългия процес на моята подготовка. Георги Аспарухов се изиграва с много труд. Разчитаме на подготовка, подготовка и само подготовка. И привичките, които е имал господин Аспарухов“.

„Освен архивното образование, което успях да получа с помощта на десетки спомагатали, той е атлет на световно ниво – не може да бъде стигнат. Физическата подготовка изискваше най-много от мен. Възможно е със самочувствие и смелост да успееш. Ще видим дали ще успеем да създадем филма“.

„Едва в началото на снимките сме, не знам коя ще е най-емоционалната сцена. За мое огромно удоволствие, Емил Бонев е написал безупречен сценарий. Този сценарий изисква актьорски професионализъм“.

„В обувките на Аспарухов се влиза като ги вземеш и обуеш. Още преди началото на снимките усещах голямата тежест. Смятам да се справя настъпателно и отговорно".

Вдовицата на легендата на футболния Левски - Георги Аспарухов също говори на снимките за предстоящия филм за нападателя. Лита Маркова бе видимо емоционална и каза няколко думи пред медиите.

"Ужасно съм развълнувана, дори уплашена. Както съм казвала много често, пускам България в нашия дом. Вярвам, че ще стане един чудесен филм, който не само ще забавлява, но ще подскаже на много хора да се замислят, когато правят нещо", сподели тя.

"Имам огромно доверие в сценариста Емил Бонев, в Иван Христов и целия екип, с когото те работят. Много им благодаря! Ще ме върнат назад във време, в което искам да остана", допълни съпругата на Гунди.