Собственикът на Левски Спас Русев даде ексклузивно интервю за БЛИЦ след инцидента с младата полицайка по време на дербито ЦСКА - Левски (2:2). "Възмутен съм от това, което се случи на стадион "Васил Левски". Не мога да проумея как е възможно да отиваш на футболен мач с домашно приготвена бомба, когато това дерби би трябвало да е празник. Футболът е игра, която носи радост на милиони, дори милиарди хора по света. На стадиона се пеят песни, а феновете скандират имената на техните любими клубове и футболисти. Но как е възможно да отидеш на мач с бомба, която преди това си направил вкъщи? Това ми прилича на терористичен акт", заяви пред БЛИЦ Спас Русев. 

Медията ни потърси неговото мнение по повод криминалния инцидент, при който пострада млада полицайка на мача снощи. 

"Призовавам и умолявам органите на реда да положат всички усилия за установяването и залавянето на извършителя. Той трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона", подчерта Русев пред БЛИЦ.

"Полагаме огромни усилия в клубовете, за да върнем радостта на всички онези, които обичат футбола. А в същото време няколко криминални лица ги опорочават. Затова отправям апел към всички, които обичат футбола и любимите си клубове: Да не се предаваме! Още на следващия мач да напълним стадиона и да покажем на злонамерените престъпни елементи, че ще задушим омразата им и няма да могат да ни отнемат любовта към нашия отбор", добави г-н Русев пред БЛИЦ.

"Нека всички тези, които истински обичаме Левски, да се превърнем в страж и да опазим клуба от подобни недостойни прояви", каза босът на клуба от "Герена".

Медията ни научи, че г-н Русев ще инициира среща с професионалното ръководство на МВР, на която ще вземе всички необходими мерки за предотвратяване на безобразията по стадионите. Той и неговото семейство са съпричастни към инцидента с пострадалата служителка на реда и от сърце й пожелават бързо възстановяване.

ИВАЙЛО КРАЧУНОВ/БЛИЦ

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА

Снимка LAP.BG: