Новият собственик на Левски Спас Русев произнесе емоционална реч по време на Общото събрание на акционерите. Бизнесменът разкри причините, които са го подтикнали да застане начело на клуб от ранга на "сините". В края на обръщението си всички в зала 3 на НДК станаха на краки и аплодираха новия силен човек на "Герена".

"Благодаря на досегашните собственици, че не допуснаха клубът да бъде спасяван от провинцията. Искам да ви върна назад в годините. Първият ми съзнателен спомен за синята фланелка ме връща назад в Перник, в една бръснарница. Там се споделяше всичко. Но най-вече какво се случва на зеления килим. Синята фланелка беше някакъв особен символ на свобода, принадлежност към кауза. Забележете - свобода и кауза! Когато имаш тези две неща, после идва красивият футбол. Левски беше това - свобода, кауза и футболни вълнения. Тези, които мислят за Левски, не мислят само за отбора, който вкарва голове. А за нещо повече, че отборът беше кауза освен че беше свобода и магия.“

"Когато имаше мач вечерта, целият ден беше посветен на отбора. Едва, когато отидох в Лондон години по-късно, чух определението "мач дей". Хората на трибуните обичаха играчите, отбора и футбола. Обичаха да се смеят, да спорят. Тези 2-3 часа им доставяха наслада. Така обичаха да прекарват времето. Тази обич ме направи от Левски".

"Не очаквайте да коментираме мачове на всяко полувреме. Не очаквайте от мен да се бъркам в работата на треньорите. Не очаквайте да се бъркам в работата на БФС. Не очаквайте от мен да напътствам феновете. Знам, че Левски е магия. Усещал съм го със сърцето си и няма причина Левски да не бъде пак магия. Знам, че играчите на Левски обичат. Вярвам във тях. Трябва да има позволим да играят заедно футбол. Днес, сега, този сезон. Трябва да ги подкрепяме. Толкова е просто. Добрият футбол ще дойде, защото това е Левски. Само Левски".