Съдбовният ден за Левски настъпи. От днес „сините“ ще имат нов собственик. Промените в клуба от стадион “Георги Аспарухов” ще бъдат обявени по време на Общото събрание на акционерите. То трябва да стартира в 10 часа в зала 3 на НДК, като точка 7 от дневния ред включва “Промени в състава на Надзорния съвет на дружеството”.

БЛИЦ СПОРТ ще ви информира своевременно за всичко случващо се в „синия“ клуб.

Досегашният бос на 26-кратните шампиони Иво Тонев сдава властта, но кой или кои ще са новите силни хора на „Герена“? Досега се тиражираха три имена - на Спас Русев, Любомир Минчев и Михаил Михайлов. Никой от тях обаче досега не е афиширал официално намеренията си.

Очаква се и завръщането на легендата на "сините" Наско Сираков. Все още обаче не е съвсем ясно каква позиция ще заеме бившият нападател. Единият вариант е да бъде президент, а другият - изпълнителен директор.

Както БЛИЦ СПОРТ вече информира, и в двата случая обаче Наско Сираков е поставил две условия пред ръководството – достатъчен бюджет, с който да може да осъществи планираните промени, както и цялата спортно-техническа власт в клуба. Очаква се бившият конституционен съдия Георги Марков също да получи ръководен пост в клуба.

Не е ясна и съдбата на хората от настоящото ръководство на Левски. Спортният директор Станислав Ангелов почти сигурно няма да остане на поста си. Не се знае дали ще му бъде предложена нова роля в клуба или той ще го напусне окончателно. Много е вероятно в цялата схема да не бъде намерено място за Андрей Желязков, който се върна в клуба съвсем скоро. Има обаче вариант Жужо да остане в ролята на скаут или помощник на Сираков заради изключителния си нюх относно трансфери на футболисти. Константин Баждеков също е под въпрос за бъдеща работа в Левски. Срещу настоящия директор от доста време вървят негодувания от страна на феновете.

Люпко Петрович почти сигурно ще остане на треньорския пост. Сърбинът ще води тима поне до зимата, когато е много вероятно начело на "сините" да се завърне Станимир Стоилов. Нашата медия вече информира, че специалистът се е прибрал в България и е много вероятно да присъства на днешното събрание. 

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига