Мило Борисов, който е силният човек в генералния спонсор на Левски - Palms Bet, говори пред колегите от "Дарик" за партньорството между букмейкъра и "сините". Той разкри и бъдещите планове на сътрудничеството с клуба от "Герена", съобщавайки, че инвестициите са за над 20 млн. лева.  
 
"Доволни сме, че можем да помогнем на един от най-емблематичните клубове в България. В момента екипът, който подкрепя Левски е добър. Управителният съвет и Мъри Стоилов имат голям принос. Скоро ще има успехи и на международната сцена. Всички данни се изнасят публично, няма какво да крием. Имаме няколко договора с Левски. От септември миналата година сме инвестирали над 3 милиона лева, като са бюджетирани още 2 милиона през тази година. Договорите ни са дългосрочни – до 2024 г. Поели сме ангажимент за над 20 милиона лева. Тази информация не е конфиденциална", каза Мило Борисов.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Спонсорът на Левски е инженер и предприемач с над 30-годишен опит в игралната индустрия, международно признат визионер и е сред водещите фигури в сектора по света.

"От 2018 година съм активно в България, преди това живях в чужбина. Това доведе до някои промени в нашата структура. Преди година взехме кардинално решение да помагаме на българския спорт. Уникално изживяване е да посетиш музея на Левски. Видях протокол от 1911 година, който е преди официалната регистрация, изключително много трофеи, медали, купи. Още съм развълнуван. Решението да помогнем на Левски бе непринудено. Имахме среща с Наско Сираков и Тити Папазов. Нещата стояха доста мрачно, несигурно. Коментирахме, че можем освен финансово, да помогнем на клуба и с управленческа работа, така че да започне да се управлява като печеливш бизнес. Преценихме, че Левски има голям потенциал и може резултатът да дойде много скоро. След като коментирахме нещата със Сираков, се срещнахме и със Станимир Стоилов, който се съгласи да участва. Нямаше никакъв натиск. Palms Bet е марка, а не компания. Компанията, която сключи договор с Левски е Телематик Интерактив АД. Подпомагането на спорта не е само да помагаме на Левски, ние сме генерален спонсор и на федерацията по художествена гимнастика. Има и други примери", обясни Борисов.

Той коментира и премиите, раздадени в клуба след триумфа за Купата на България - "Подкрепяме кампанията „Левски е вечен“ с това, което е по нашите възможности. Успехът се дължи на феновете и управлението. Тази кампания дойде много навреме. Считаме, че е прецедент да отстъпим мястото на гърдите на екипите. Не знам някой друг клуб в България да го е правил. Всички фенове са много доволни. Виждаме голяма еуфория. Това е само началото, защото предстои още много работа. Във футбола има много клубове, които с много пари не постигат успехи. При нас ситуацията е различна. Искаме да постигнем добра селекция, както досега с играчи с много качества, които седяха на резервни скамейки, а в Левски получиха крила. Дадохме 100 000 лева за отбора и 30 000 лева за Управителния съвет, защото когато се постигат резултати, трябва да се възнаграждават. Надявам се да имаме още поводи за премии. Аз съм в чудесна комуникация с оперативното ръководство на Левски. Създава се добър климат за работа. Много голяма е ролята на Мъри Стоилов. Виждам добра възможност тази комуникация да продължи и да даде резултат. Като цяло, в целия си бизнес съм опитвал да влагам креативност".

"Рекламите, които Левски започна да продава от началото на февруари, вече са разпродадени. Няма свободни минути на дигиталните пана, които наша компания осигури. Този тип дигитална реклама е много по-привлекателно. "Герена" вече не отстъпва по нищо на европейските стадиони от гледна точка на реклама. В рамките на 2-3 години е много възможно при правилно управление да бъде постигнат звезден екип от млади и талантливи футболисти. Ролята на спортно-техническия екип, в лицето на Мъри Стоилов, е много голяма", подчерта бизнесменът.

"Знаем, че Левски има доста финансови задължения, но на първо време могат да бъдат платени най-належащите, а другите да бъдат отложени. Това отнема време, но миналият сезон показва, че това бе добро начало. Проблемът не е в задълженията, а в обслужването им. Всеки бизнес има задължения. Погасяването им е въпрос на финансова дисциплина. Вярваме, че Левски се развива правилно и следва добра стратегия на развитие, след 2-3 години може да стъпи здраво на земята финансово, освен да бъде успешен с добри футболисти и да печели медали и купи", добави Мило Борисов.