Новата фланелка на Левски, която беше представена от мъжкия отбор в домакинството на Лудогорец в неделя вечер, спечелено с 1:0, съдържа в себе си много символи и препратки, които имат стойност за всеки левскар. Спонсорът на "сините" обясни за любопитната идея със съобщение в сайта си.

"Тениската е препратка към екип, носен от футболистите на Левски преди 30 години. Моделът е добре познат в клубната история. С подобен екип играе един от най-успешните тимове на Левски за всички времена - този от 90-те години на миналия век. Равносметката тогава е три поредни шампионски титли, една Купа на България, отстраняване на шотландския колос Глазгоу Рейнджърс в мачове от Шампионската лига и победа срещу вечния съперник ЦСКА със 7:1.

За да бъде в тон с ретро тематиката, генералният спонсор на Левски направи жест за новия екип на тима и вместо добре познатото ни лого с палма, е изписано името на компанията със специален шрифт върху лицето на фланелката. Защо беше променен шрифта на логото? Причината е повече от любопитна. През 90-те години, „сините“ носят на гърдите си логото на тогавашния си партньор „Балканбанк“. Изписването на логото на бившия спонсор бе възстановено и шрифтът бе възприет от генералния спонсор, за да има пълна препратка към тогавашното златно време за тима", написаха от компанията, спонсорираща Левски.


* Снимка: Антон Узунов/Startphoto.bg