Левски (Чикаго) се наложи с категоричното 5:0 срещу Рейнджърс (Чикаго) в мач от шестия кръг на първенството на Премиер лигата в САЩ за над 30-годишни. Българите си направиха срещата лесна още през първата част, повеждайки с 3:0, пише Chicago.bg. Първото попадение отбеляза бившият играч на Шумен – Ивайло Иванов. Второто вкара Евгени Руссу, а третото левият защитник – Стефан Златев.

След почивката се разписа най-добрият играч в мача - сърбинът Владимир Вукалович, който освен гола направи четири асистенции и на практика беше в основата на всяко попадение. Стефан Златев вкара последния гол в срещата.

“Добър мач за нашия отбор. Единственото, което може да се желае е да сменяме оборотите, когато поведем с повече голове. Играем по един и същи начин, независимо от резултата, а трябва, когато имаме предимство, да разиграваме повече топката и да принуждаваме противника да греши. Ако успеем това да постигнем, ще вдигнем нивото и ще сме по-спокойни на терена. Иначе всички линии се справиха добре, изпълниха задачите. Изпуснахме и доста голове, което го отдавам на липса на концентрация, защото се виждаше и от самолет, че ще победим. Надявам се в четвъртък, на полуфинала за купата на щата, да затвърдим добрите впечатления от последните два мача”, коментира треньорът на Левски (Чикаго) Пламен Бежански.

В четвъртък (21 юли), от 21:00 часа местно време, на адрес: Wheeling High School, 900 S Elmhurst Rd, Wheeling, IL 60090, Левски играе полуфинал в турнира за Купата на щата Илинойс. Припомняме ви, че “сините” стигат две години поред до финал, където губят от италианския Интернационал 1996.

Тази неделя, от 9:30 часа на адрес: Oak Brook Polo Grounds, 700 Oak Brook Rd, Oak Brook, IL 60523, Левски гостува на полския тим Стари Бики.