Треньорът на Левски Станимир Стоилов посочи най-големия проблем на тима след равенството 2:2 с Локомотив (Пловдив) на „Лаута”, което бе повторен дебют за него начело на „сините”. Според Мъри футболистите му имат проблем с кондицията.

"Смятам, че стана интересен мач за хората. Опитахме се да играем футбол и двата отбора, на моменти имаше и добри неща, имаше и проблеми. Основният проблем е с кондицията и физическият проблем. Докато бяхме добре физически, затваряхме добре пространствата. Трябва да работим сериозно в организацията на играта. Общо взето като старание и тактическа дисциплина съм доволен. Наложи се да правим промени, които бъркат нашия облик. Трябва да работим по този компонент. Най-доброто е, че футболистите се опитаха и дадоха много в защита", сподели Станимир Стоилов след мача.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"От българския футбол, който наблюдавам напоследък има прекалено много симулации, много викания по терена, които пречат и на съдиите. Играчите на Левски трябва да са джентълмени. Не позволих на лекаря да влезе, защото той няма какво да направи. Ако някой е получил тежка контузия, то той ще напусне. Футболът е игра за джентълмени и играчите трябва да се научат да играят без симулации. Искам да са дисциплинирани. Нашият отбор трябва да продължи да развива своя стил. Трябва да подобрим играта си в защита, трябва да подобрим и кондицията. Докато бяхме свежи, играчите се стараха имаше колективни действия, далеч сме от това, което трябва да изглеждаме като отбор. Видях един отбор, който искаше да спечели, но физическите сили не ни стигнаха. От нас се иска работа, нищо не можем да направим. Това са нашите играчи. Имат футболни качества, трябва да подобрим кондицията. Аз уча моите футболисти, че носят синята фланелка и не трябва да се съобразяват с никого. Надявам се в следващия мач да изглеждаме по-добре и по-уверени. Най-важното да стабилизираме и да подобрим игровия облик, а след това да подобрим и тежкото финансово положение на клуба.

Efbet Лига - сезон 2021/2022