Треньорът на Левски Станислав Генчев бе изключително доволен след убедителната победа с 6:1 в гостуването на Локомотив София на старта на новия сезон в efbet Лига.

„Изключително доволен съм от това, че стартираме с победа. Последните 4 години не сме стартирали с победа, последните 2 гостувания тук също не успяхме да спечелим. Днес също не започнахме мача така, както ни се иска на нас. Когато вкарахме изравнителния гол, тогава започнахме да играем по-спокойно, да организираме атаките си, да създаваме положения и така вкарахме втори и трети гол. След четвъртия гол мачът се доиграваше. Добра победа за нас, изразителен резултат, но от играта има още какво да се желае, особено от играта в защита, защото прекалено лесно допускаме положения пред нашата врата“, заяви Генчев след края на мача.

„Всичко, имаме още да надграждаме. Две нови попълнения отбелязаха голове. Имаме доста нови, които трябва да се приспособят по най-бързия начин към атмосферата и изискванията. Сменихме системата на игра и дори футболистите, които са от миналата година, имат още колебания при изнасянето на топката. Предстои ни много работа, но всяка една победа ни дава самочувствие и ни показва, че сме на прав път. Искам да благодаря на публиката, която ни подкрепя цял мач и има основна роля в това да обърнем резултата. Като резултатност да, като игра - не“, каза Генчев за това, дали Левски се доближава до неговите изисквания.

„Казах, че ни предстои доста работа, продължаваме да работим, да следваме нашия план. Знаем къде се намираме и какво трябва да направим, за да може отборът да изглежда така, както на нас ни се иска. Имаме още доста неща да изчистваме, но всяка тренировка и всеки мач ни правят по-добри и ни доближават до лицето, което искаме да виждаме“, завърши Генчев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025