Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Новият старши треньор на Левски Станислав Генчев бе изключително доволен от играчите, след като "сините" се наложиха над Спартак (Плевен) с 2:0 в Правец в първата си контрола за лятото.

"Доволен съм от старанието на футболистите. Наясно съм, че ще имаме затруднения относно това, че сменихме системата на игра. Натоварванията през седмицата бяха доста сериозни. Най-много съм доволен от старанието и желанието да изпълняват задачите, които са им поставени. Не съм доволен от големия брой пропуски, които направихме", отбеляза Генчев.

"Имали сме прекалено малко тактически тренировки до момента. Първите дни от лагера тук наблягахме повече на физическата подготовка. Радва ме първият гол, който отбелязахме. С всяка една тренировка трябва да ставаме по-добри. Оплаквания няма - футболистите знаят, че това е правилният начин. Колкото повече се влагат, толкова по-лесно ще им бъде в мачовете", добави наставникът на "сините".

"Алекс Колев има прекалено малко тренировки, за да го рискуваме да играе в мача. Алдаир се вписва много добре. Иван Андонов имаше проблем с китката - след два или три дни ще се включи наравно със своите колеги. Рикардиньо вчера получи лека травма, а Мислович е болен и затова пропусна контролата", обясни Генчев.

"Да си треньор на най-великия български отбор е много вълнуващо. Щастлив съм, че виждам пълни трибуни и се надявам с играта си да накараме хората да пълнят трибуните на всеки един мач", завърши Станислав Генчев.