Премиерът, спортният и финансовият министър се съгласиха с тезата на привържениците, че начинът, по който големите футболни клубове в България се управляват, е дълбоко порочен, обобщи след срещата днес председателят на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян.

По думите му този модел "на бащицата" ги поставя в една политическа и икономическа зависимост, тъй като големите футболни клубове, които изискват доста средства, за да се управляват, могат да бъдат поети от хора, които имат крупен бизнес.

"В момента Левски е собственост на най-богатия бизнесмен, но това не означава, че само година по-късно той отново хипотетично е изправен пред ситуацията, в която може да се окаже без финансиране, да останат едни задължения и ние да се чудим какво да правим", каза пред БНТ Хиндлиян.

С Васил Божков не са се виждали след сряда и след днешната среща с премиера.

"Позицията на Националния клуб на привържениците на Левски беше изразена многократно и тя е, че ние можем да подкрепяме единствено и само Левски, няма как да излезем и подкрепяме друг тип интереси", заяви Степан Хиндлиян.

Ако Божков наистина иска да подкрепя Левски, може да намери и други варианти за финансирането на клуба извън Националната лотария, подчерта председателят на Националния клуб на привържениците на "сините".