Треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира драматичното отпадане след дузпи от Хамрун Спартанс от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

"Всичко беше в нашите ръце - положенията, ситуациите, изравнителен гол след края на редовното време. Допуснахме две съвсем елементарни грешки и затова се обърна мача. Видях, че Хамрун са сериозен отбор. Не заслужавахме да загубим. Когато допуснахме елементарни грешки е нормално да загубим. Не успяхме да развием ситуациите в атака. Дузпите са лотария. След като си имал аванс трябва да играеш по най-добрия начин. Прескочихме етапи в развитието си, но пък това може да бъде обица да работим по-добре и да търсим по-важните неща. И в атака, и в защита имахме проблеми. Пропуснахме 100-процентов гол в началото. Недопустимо е отбор като Левски да прави такива грешки“, каза Стоилов.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„При втория гол на Хамрун трябваше да се атакува топката, нашите гледаха. Подаване зад гърба на защитата, което е недопустимо, а и по-добро позициониране на вратаря трябваше да има. Доволен съм от физическата подготовка, но този отбор има много да учи, да гради и да добавя като класа", подчерта Мъри. 

"Клубът записа приказни 8-9 месеца, беше време да свършат. Сега започваме да работим към подобряване на всички компоненти. За мен това беше реалност. Казах, че отборът е крехък. Знам какво е състоянието на отбора като игра, на клуба като клуб. За нас повечето неща бяха като плюс. Чак срамно не е, като ги видях какъв отбор са Хамрун. Само с работа може да отреагираме. И късметът бе срещу нас тази вечер. Клубът трябва да си извади изводите и да се вкарва в ред, за да прилича на европейски клуб", продължи Стоилов. 

„В момента трябва да се работи. Нищо не може да се направи. Клубът също трябва да влиза в нормалните граници. Отборът трябва да продължи да работи. Аз да подобря изискванията и критериите. На този етап това не са истинските възможности. Днес по никакъв начин не трябваше да загубим. Футболът е игра на грешки, допуснахме ги, надявам се да е добра поука за нас", каза още специалистът. 

"Искахме да спечелим, за да стигнем до плейоф, за да вземем доста солидна сума. Провалът освен игрово е и финансов, но този отбор направи доста, за да се стабилизира финансово, но понесе днес и сериозни загуби“, коментира Мъри. 

„Нормално е след загуба от Хамрун да има леко отдръпване, но Левски има нужда от своите фенове. Без тях е нищо. Феновете са единствените хора, които не са подвели клуба. Сега са ни нужни, за да може да стабилизираме клуба. Левски трябва да играе със сърце и душа и да побеждаваме“, каза още специалистът.

"Тази загуба я приемам като провал", добави Мъри Стоилов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК