Tреньорът на Левски Славиша Стоянович даде интервю пред Дарик и dsport, в което говори за зимната селекция. Специалистът обясни какво се случва с Габриел Обертан. Както е известно, "сините" се опитват да си върнат бившия футболист на Манчестър Юнайтед.

"Усетихме земетресението и в Любляна. Не беше приятно. Но много по-зле беше в Хърватия и се надяваме всичко да мине бързо и земята да се успокои. Искам да поздравя феновете на Левски и да им пожелая здраве. Не само на тях, а и на всички футболни хора и хората в България. Да се успокои тази ситуация с вируса. За нас треньорите почивката не е почивка. Всеки ден правим анализи, схеми и програми за подготовката. Всичко е договорено за лагера в Хърватия. Много отбори идват тук. По принцип всичко е договорено", каза Стоянович.

"Много е важна зимната подготовка. През лятото няма толкова време. През зимата се гради къщата, затова трябва да бъде добра подготовката. Засега няма нищо ново. Има интерес за Робърта от Динамо (Загреб), сега се появи и възможност за Партизан. Ако има нещо от Цървена звезда, със сигурност ще ми се обади някой от моите хора там. За Паулиньо нищо не знам. Ще видим какво ще става. Повече трябва да размишляваме за играчите във фаза защита. Това е нашият приоритет. Всеки треньор иска да започне подготовка с всички играчи, но засега няма нищо ново в нашата селекция. Надявам се в първата седмица на подготовката да можем вече да работим спокойно. Винаги като се започне нова подготовка едно е желанието, друго е реалността", продължи той.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Нямам много какво да кажа за Габриел Обертан. Сега нещата станаха малко по-сложни. Надявам се всичко да свърши добре. И за нашия отбор и за българския футбол. Той е голямо име. Надявам се всичко да стане. Габриел харесва Левски и София", обясни треньорът на "сините". 

"Трябва да направим план и за следващия сезон. Трябва да променим много неща. Крачка по крачка. Трябва да стартираме отначало. Да се знае коя е нашата цел и какво трябва да правят футболистите на терена.

След последния мач имахме изследвания. Така като гледам трябва много хора от тима да свалят килограми. Да се пазят и да дойдат на подготовка готови. Това е професионализъм и няма извинения. Така е в света на футбола. Всеки има своя индивидуална програма. Не е само свалянето на килограми, има и други неща. Искам всички да са на високо ниво.

Друга цел освен да сме по-добри нямаме през следващата година. Няма друг план и друга философия. Всеки мач по-добре, повече голове. Отборът да знае на всяка тренировка и на всеки мач какво да прави. Левски е голям клуб и няма оправдание", завърши Славиша Стоянович. 

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството