Титулярният вратар на Левски Пламен Андреев попадна сред 250-те най-обещаващи млади футболисти в света в класация, която се изготвя от Футболната обсерватория CIES.

Стражът е на 22-ро място от Топ 50 на играчите, които са родени през 2004 година и по-късно. На първо място в неговата категория е халфът на Барселона Пабло Гави. На втора позиция е вратарят на Чикаго Файър Габриел Слонина, а трети е също вратар - Даниил Худяков от Локомотив (Москва).

Пламен Андреев е с резултат от 59,5 точки, като през последната година е изиграл 867 минути за "сините" в официални мачове.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Сред родените през 2000 година първи е нападателят на Реал (Мадрид) Винисиус Жуниор, който изпреварва Сандро Тонали от Милан и Витиня Ферейра от ПСЖ.

При футболистите, които са родени през 2001 година, лидер е Букайо Сака от Арсенал, пред Юриен Тимбер от Аякс и Гонсало Игнасио от Спортинг (Лисабон).

При младите таланти набор 2002 водач с най-висок резултат е Йошко Гвадриол от РазенБалшпорт (Лайпциг) пред Пиеро Хинкапи от Байер (Леверкузен) и Едуардо Камавинга от Реал (Мадрид).

При футболистите, родени през 2003 година, най-предно класиране заслужи Джуд Белингам от Борусия (Дортмунд), пред Джамал Мусиала от Байерн и Харви Елиът от Ливърпул.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК