ПФК Левски беше неприятно изненадан преди гостуването в Червен бряг на местния Партизан. Мачът от 1/16-финалите за Купата на България (на 21 октомври от 14:30 часа) ще могат да изгледат на живо едва 50 "сини" запалянковци. Това разпореди кметът на Червен бряг Цветан Костадинов. Градоначалникът издаде заповед преди мача с Левски.

Зрители по трибуните ще се допускат, но при ограничения заради пандемията от коронавирус. До 1000 човека ще могат да гледат срещата на стадиона в Червен бряг, като само 50 запалянковци на Левски ще бъдат допуснати в сектора за гости. Това със сигурност няма да се хареса на привържениците на "сините", тъй като доста повече от 50 човека се гласят да гледат на живо старта на любимците си в тазгодишното издание на турнира за Купата на България.

Кметът на Червен бряг забранява и провеждането на шествия преди мача. 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

От третодивизионния Партизан увериха, че настроението в клуба е приповдигнато и следващите два мача - срещу Спартак (Плевен) и Левски, ще се проведат, въпреки появилите се информации, че футболистите не са получавали възнаграждения и обмислят бойкотиране на срещите.

"Срещата с Левски вече е определяна от мнозина като мача на века за нашия клуб и най-голямото събитие в историята на Партизан. В този толкова важен момент за спортната история на нашия град, ръководството на община Червен бряг, както и ръководството на футболния клуб, полагат непрестанни усилия за осигуряването на възможно най-добрите условия за провеждането на двете срещи. Във време на световна икономическа криза, породена от негативните ефекти от разпространението на вируса COVID-19, кметът на общината д-р Цветан Костадинов прави и невъзможното за осигуряването на спонсори, така че клубът да бъде финансово обезпечен. Дори в такива моменти на ползотворно сътрудничество, добра координация и взаимни отстъпки в името на спорта и в защита интересите на футболните фенове, често се намират хора, които правят опити да всеят смут и да дестабилизират ситуацията в отбора.

Обстановката в Партизан е нормална, а настроението сред футболистите - приповдигнато. След четирите поредни успеха в първенството на Северозападната Трета лига сме отправили уверен поглед към челните позиции в класирането и постигането на поставените от ръководството на общината цели. Мачовете със Спартак и Левски никога не са били поставяни под въпрос, а дори и в момента текат усилени дейности по подготовката на Градския стадион за приемането на домакинството на 1/16-финалната среща от турнира за Купата на България. От утре в ход ще бъде и продажбата на вече отпечатаните билети за мача", написаха от Партизан на страницата си във "Фейсбук".

Ясно кога стартират Левски, ЦСКА и Лудогорец за Купата