ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Треньорът на Левски Елин Топузаков говори на пресконференция преди мача с ЦСКА от последния кръг в Efbet Лига. Вечното дерби е утре от 18:45 часа на "Васил Левски".  

Бившият защитник засегна не само темата за предстоящия двубой с „червените“, който е ключов и за двата отбора, но и за евентуалния бараж за Европа, в който „сините“ ще играят, ако завършат на четвърто място в редовния сезон. Топузаков е недоволен, че срещата е изтегледа за ден по-рано (събота).

„Състоянието на Рикардиньо е добро и тренира наравно с отбора. Асен Митков преодоля болката, Филип Кръстев има неразположение в коляното, но се надявам, че ще бъде готов за мача“, обясни Топузаков. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

„Левски има 20 добри футболисти и решенията са мои. Аз ще преценя кой ще играе и утре ще видите стартовия състав“, подчерта треньорът на "сините".

„Това е най-важният аспект преди мача, това е вечното дерби. Този елемент е важен и мотивацията не е толкова на преден план, колкото психологическото състояние на футболистите, да бъдат освободени от напрежението. Надявам се целият треньорски щаб да ги предразположим, за да покажат най-доброто от себе си“, каза той по повод притеснението у играчите на „сините“.

„Със сигурност участие няма да вземат Билал Бари и Хосе Кордоба. Всички останали нямат оплаквания, поради които да не мога да ги използвам. ЦСКА е доста добър отбор, неслучайно се бори за титлата. Без значение, че има контузени и наказани, те ще могат да ги заместят. Излизаме с нужния аспект и уважение, но ще се опитаме да наложим нашия стил на игра, да бъдем по-атакуващи и да стигнем до победата“, коментира още той.

„Не вярвам да има треньор на Левски, който да не иска Левски да изглежда опасен. Тук го има противодействието на противника. В последните години футболните специалисти не са доволни от качеството на вечното дерби, но това е заради притеснението, поради важността на резултата. Всеки един момент и детайл може да преобърнат нещата в една или друга посока. Трябва да преодолеем слабите си моменти и да се опитаме да се възползваме от силните такива“, подчерта Елин Топузаков.

„Всяка победа срещу ЦСКА е сладка, без значение къде се намират двата отбора в класирането. Със сигурност у футболистите ще има удоволствие, ако победят ЦСКА утре", продължи треньорът на Левски.

Топузаков е много недоволен от промяната на деня за баража - „Без да навлизам в подробности – това променя всичко, без значение дали ние или ЦСКА 1948 ще сме на бараж. Форматът е такъв, че дава възможност на седмия да играе за място за Европа, а седмият е по-облагодетелстван, тъй като има ден повече за подготовка. Не виждам равнопоставеност и това променя всичко като замисъл и тренировъчен план“.

„Имаме двама, които от доста време тренират поне по 10-15 дузпи на всяка тренировка. Надявам се, че ще са в добро психологическо състояние, тъй като в напрегнати моменти трябва да имаш хладен ум, за да реализираш“, каза той за подготовката в Левски при евентуална дузпа.

"Всички в клуба се радваме за новото партньорство със спортен гигант. Удобна е, надявам се да ни носи късмет и победи“, завърши Топузаков по повод новата екипировка на Левски, която е произвеждана от германския концерн adidas.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!