Треньорът на Левски Елин Топузаков бе много щастлив след победата с 3:0 над Локомотив (Пловдив) на "Лаута" в двубой от плейофите на първата шестица и 32-ия кръг на efbet Лига.

„Да, доволен съм не само от резултата, но и от показаното на терена. Ако бяхме по-точни, резултатът можеше да набъбне. Не мога да не бъда доволен, като дори в защита не допуснахме опасни положения. Заслужавахме победата и момчетата си я завоюваха“, заяви той минути след края на мача в пловдивския парк „Лаута“.

„В предходния мач не влязохме по същия начин. Важно беше от първата минута да наложим преса, да покажем, че искаме победата. Поведението на отбора показваше, че днес искаме повече победата, а и знаем как да я постигнем“, направи сравнение спрямо предходното гостуване на своя тим на този съперник.

Топузаков отхвърли да е имал притеснения за двойката централни защитници – Кристиан Димитров и Патрик-Габриел Галчев: „Не, нямах притеснения. И преди мача казах, че всеки футболист трябва да е готов да помогне винаги на отбора, без значение колко време е играл. Кристиан не беше в ритъм, докато Патрик знае как да играе повече като десен бек, а и имаше по-малко игрова практика, но се справи“.

„В онзи двубой заслужавахме най-малкото да не загубим. Това е минал двубой, важно беше днес да победим, това е малка стъпка към това, което сме си поставили. Днешната победа е много хубава, но тя не решава нищо“, констатира треньорът на Левски.

„Откакто са започнали плейофите, всеки мач е важен, във всеки мач дават 3 точки. Всеки губи точки в първата шестица. Не си правим сметки, каквото си заслужим, дали трети или четвърти, там ще бъдем в края на класирането“, завърши Топузаков.