Левски се падна срещу ПАОК във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Балканското дерби приковава вниманието, но пред "сините", а и пред гърците, има проблем.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Левски трябва да затвори един от секторите си в предстоящото домакинство на ПАОК на 21 юли. Причината е наказание, наложено на клуба от "Герена" след един от последните мачове на отбора в Европа. През 2019 година Левски трябваше да играе без публика две домакинства - срещу Ружомберок (2:0) и АЕК (Ларнака) (0:4), заради ексцесии в предходния сезон, когато тимът отпадна безславно от люксембургския Вадуц.

Тогава УЕФА наказа столичани за две срещи без публика, но при визитата на Ружомберок делегатът на УЕФА описа, че феновете на Левски са разпънали знаме, което не отговаря на протоколите на европейската централа, след което тя задължи "сините" в следващото домакинство (б.р. - срещу ПАОК) да затворят цял сектор, който е не по-малък от 3000 човека. 

При това положение столичани няма да играят пред пълен стадион срещу гърците. ПАОК също има наложено наказание от УЕФА. Гръцкият отбор ще бъде без фенове при гостуването в София, тъй като беше санкциониран с лишаване от привърженици за следващото гостуване заради ексцесии по време на мача с Марсилия от 1/4-финалите в Лигата на конференциите.

Както вече стана ясно, "сините" планират да посрещнат ПАОК на "Васил Левски", а не на "Герена", за да присъстват по-голям брой фенове.

Припомняме съобщението от сайта на Левски за наказанието през 2019 година:

"Уважаеми привърженици,

Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе относно констатираните нарушения на първата среща от първия предварителен кръг на Лига Европа „Ружомберок“ – „Левски“ на 11.07.2019 г. в Словакия, като постанови следното:

1.За расистко поведение в трибуната на гостуващия отбор:

- Частично затваряне на стадиона за следващото домакинство на клуба от европейските турнири – затваряне на сектор/сектори с не по-малко от 3000 седящи места.

- Поставяне на банер на УЕФА “#EqualGame” на сектора/секторите, които ще бъдат затворени по време на следващото домакинство на клуба от европейските турнири.

2. За получени 5 или повече картона по време на срещата с „Ружомберок“ на 11.07.2019 г. – глоба в размер на 4500 евро.

Защитата на клуба пред Дисциплинарната комисия на УЕФА бе водена от изпълнителния директор на клуба Павел Колев и адвокат Ивайло Ивков. Благодарение на тяхната работа ПФК „Левски“ получи възможно най-лекото наказание за нарушението, което е рецидив за клуба пред Европейската футболна асоциация".