Бившият чешки защитник на Левски Давид Бистрон е сложил край на живота си. 34-годишният футболист се е обесил в дома си в Швейцария. Трагичната новина разтърси чешкия футбол, където Бистрон е познато име. Кончината му със сигурност ще шокира и "синя" България. Бистрон беше част от Левски oт 2008 до 2010 година, като през 2009-а отборът на Емил Велев с чеха в състава спечели титлата. Бранителят записа 26 мача, в които отбеляза 2 гола. Той беше привлечен на "Герена" за 430 000 евро, но не се наложи в състава и беше преотстъпен в родината си, където стана основна фигура в редиците на Виктория (Пилзен).

До миналата година Бистрон беше в Сигма Оломоуц, а преди това игра два сезона с успех във Виктория, включително и в Шампионска лига. Бившият защитник на Левски успя да отбележи и гол във вратата на Милан в един от мачовете на Виктория в групите на най-комерсиалния футболен турнир, завършил 2:2. 

Бистрон е ставал шампион на Чехия с тима от Пилзен, както и с Баник (Острава). 

С името му е свързан и допинг скандал. Бистрон изтърпя 24-месечно наказание заради употреба на непозволени стимуланти. Той даде положителна проба за метамфетамин на 23 ноември 2011 година след срещата от груповата фаза на Шампионската лига между БАТЕ Борисов и Виктория.
 
Заради здравословни проблеми Бистрон реши да сложи по-рано край на кариерата си, а за последно игра в аматьорски тимове в Швейцария, където бе открит обесен.

Трагедията с Бистрон идва само месец, след като и друг бивш играч на Виктория (Пилзен) - Франтишек Райторал, сложи край на живота си.