Председателят на тръст "Синя България" - Илия Козарев обяви, че времената в Левски не са добри.

"Надявам се на по-добри времена за Левски. Всички страдат от това, че вече 7 години нямаме трофей. Това положение няма как да ни се хареса. Най-вероятно ще има промени, не знам нещо повече от вас, от това, което се тиражира във вестници, телевизии и сайтове. Очаква се новият акционер да е "Виваком", което беше анонсирано на миналото събрание през миналия ноември. Само мога да гадая какво ще се случи оттук нататък. Но по-лошо от това няма накъде. Само това, което е при вечния конкурент е по-лошо", каза Козарев, който гостува на телевизия BIT.

"Задълженията се натрупаха най-вече заради строежа на сектор "А". Натрупата се задължения към строителни фирми, изпълнители. С тях се водят преговори, за да се разрсрочат плащанията и т.н. Тези към НАП пък са трупани в последните 10 години. Това са най-големите задължения на клуба. Има и към бивши футболисти и треньори на Левски, но няма заведени дела. Има сериозна дупка в бюджета на Левски, който приехме през юли месец. Дупката е в размер на 5-6 милиона лева, която трябваше да се покрие от увеличението на капитала - т.е. вноската на новия акционер. Защото ние не можем да си позволим да го направим с приходите, които в рамките на година са 7 милиона на сезон, а разходите са 12-13 милиона", каза още той.

"Имахме няколко пъти уверение, че тази дупка ще бъде покрита, но... Левски е на кръстопът. Мога да кажа, че тримата настоящи собственици си отиват. При положение, че имаме дневния ред от предстоящото събрание на акционерите и ще се събира нов Надзорен съвет, е нормално да имаме нови лица. Да, имаше театри, драми, сърденици, защото Васко Колев беше неудобен, защото скочи срещу това, че Левски продължава да се финансира със заеми. На един от управителните съвети разбрахме, че за да се платят заплати, вноска към НАП и т.н. , са били теглени заеми", добави Козарев.

"Откакто съм в клуба смея да твърдя, че не съм усетил Делян Пеевски или Бойко Борисов да имат общо с Левски. Нито документално, нито по никакъв начин. А и да помислим малко - за какво му е на Пеевски да притежава Левски? Да контролира агитката, да я кара да гласуват за ДПС, или пък обратното - за ГЕРБ. Няма как да стане", каза още председателят на Тръст "Синя България".