Една от легендите на Левски Наско Сираков от днес официално е собственик на мажоритарния пакет акции на клуба. Адвокатът по търговско право Ивайло Дерменджиев обаче обясни, че новият собственик трябва да плати общински данък, равняващ се на 5% от стойността на акциите. Мажоритарният пакет представлява 86.6% от собствеността на клуба.

"Принципът на закона е, че такова имущество трябва да бъде облагано, дори и когато е получено безвъзмездно. Вторият признак е, че трябва да бъде заплатен данък от получателя на акциите. Номиналният капитал в случая е 26 милиона лева. Съответните 87% са съответната част от тези милиони. Върху тях трябва да се плати този данък най-вероятно (1 125 800 лева)", обясни Дерменджиев пред bTV.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Според адвокатът има и друга възможност. Ценните книжа могат да се предадат на новия собственик със споразумение срещу минимална сума.

Предишният държател Георги Попов, заяви преди джиросването, че собствеността ще бъде предадена на Сираков безвъзмездно. Той сподели, че заедно с Васил Божков няма да настояват да им бъдат върнати вложените в клуба 25 милиона лева.