Централният нападател на Левски Венцислав Христов е уверен, че сините могат да надвият Лудогорец в Разград.

„Надявам се да победим. Очаквам да е тежко, но да се поздравим с успех. Това е мач като мач, нищо, че реално носи шест точки при победа. Смятам, че краен победител в първенството ще сме ние. Ще бъде трудно, но сладко", каза Христов пред „Диема Спорт“.

Той се върна и към момента преди две години, в който заяви, че ЦСКА е най-големият клуб у нас.

„Това интервю си го спомням. Въпросът обаче беше кой избирам между ЦСКА и Лудогорец. Няма как да предпочета Лудогорец пред гранд като ЦСКА. Както и няма как да предпочетеш Лудогорец пред Левски. В България има две футболни институции и това са тези два клуба. Това, че съм в Левски - до момента най-големия отбор, в който съм играл, значи, че кариерата ми се развива добре", допълни Христов.

Таранът е юноша на Локомотив (София), а в този тим треньор му бе настоящият наставник на сините Стойчо Стоев.

„Дал ми е много. Заради него направих крачката между юношеския и мъжкия футбол. Много съм му задължен. Надявам се под негово ръководство да се усъвършенствам още. Но това, че съм бил при него в юношеските формации на Локо, не ми носи дивиденти. Напротив - това е по-скоро задължаващо. Не можеш да се отпускаш в нито един момент, защото на теб се гледа доста по-строго", завърши таранът.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!