Хасковлия надъха Давид Яблонски с боа и ара преди мача с Берое (4:0). Николай Колев, който има бизнес на Слънчев бряг, където прави снимки на туристите с екзотични животни, имаше среща с чешкия бранител на Левски преди мача на стадиона под Аязмото.

Колев и чехът са приятели още от миналото лято, когато бранителят прекарва почивката си на морския курорт с жена си и детето. Яблонски се превърна в скрития голмайстор на сините през този сезон и постоянно е нахъсван с клипчета и подаръци от своите приятели от фенклуб „Непримиримите Синьо Хасково”. Той пък им изпрати своя фланелка с автограф, пише хасковската "Марица".

Николай Колев и Яблонски се срещнаха в парка под Аязмото в деня на мача и там хасковлията му направи фотосесия с красивата змия боа констриктор и папагал ара в жълто-синя окраска. Бранителят бе видимо доволен от досега си с екзотичните животни и благодари на другаря си. Той получи и оригинално гръбче за телефон с емблемата на хасковския фенклуб. Яблонски не пропусна да го сложи веднага на GSM-a си.

Като благодарност той заби първото попадение в мача, който се явяваше дерби за третото място, още в 20-та минута. Високият чех изтича към публиката на "сините" и специално посочи към приятелите си от Хасково и тяхното знаме, което красеше трибуната за гости. След това последваха още три попадения за столичани и Левски победи категорично Берое с 0:4.