Треньорът на Берое Александър Димитров говори на аерогара "София" преди полета към Финландия, където е четвъртък от 19:00 часа тимът гостува на ХИК в реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Резултатът от първата среща е 1:1.

„Финландците са с предимство с оглед на резултата. Не отиваме като обречени. Отиваме да се надиграваме. Надявам се да постигнем добър резултат и да се приберем с удовлетворение от добре свършената работа“, каза Димитров.

„Феновете са ни подкрепяли винаги. Разчитаме на тях. Те са 12-ият играч. Помогнаха ни много в Баня Лука. Усещахме тяхната подкрепа и в първия мач с ХИК. Винаги е хубаво, когато феновете са зад отбора и подкрепят отбора. Не мога да определя шансовете в цифри. Мога да кажа, че резултата е 1:1. И там при 2:2 се класиране. При 0:1 – също. Това са цифрите“, усмихна се младият специалист.

„Това, което видях първия мач, особено второто полувреме, и на мен и на привържениците ни хареса много. Което искам да видя е да не допуснем гол и да вкараме един повече от противника. Работим, не се постига лесно синхрона и взаимодействието между играчите, но времето е пред нас“, каза още Сашо Димитров.

„Нямаме какво да губим. Може би в това е силата. Силата е в младостта и скоростта ни. Не отиваме да мислим за отпадане. Не мисля да отпадаме, така че не мога да отговоря на този въпрос“, обясни Димитров.

„Може и да има някои промени. Може и да няма. Съставът ми е ясен на 99%, но сега не искам да го казвам. Ще има малки изненади, защото трябва да подходим по различен начин в сравнение с първия мач, защото задължително трябва да отбележим гол, в това се стараем“, добави треньорът на Берое.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа