Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа и капитанът на тима Антон Недялков дадоха пресконференция преди утрешния домакински мач срещу Рома от Група „С“ на Лига Европа. Срещата на „Хювефарма Арена“ в Разград започна в 19:45 часа.

„Съгласен съм, че на хартия Рома е доста пред нас. Отбор от едно от най силните първенства. Единственото, което можем да направим и ще направим е да имаме манталитет на победители и да отговорим на класата на Рома. Трябва да го направим със смелост и увереност. Треньорите можем само да променим тактиката по време на мач, но играчите са на терена. Футболистите са много мотивирани и искат да играят. Надявам се, че можем да разчитаме на всички. Истинска привилегия за мен е, че мога да измирам сред толкова играчи. В предишния мач направихме доста ротации в състава. Всички направиха заявка, някои по-сериозна, някои по-слаба", коментира Шимунджа.

"Доволен съм, че намалихме контузиите. В момента има само двама. За трансферния прозорец мога да кажа, че винаги може да бъде по-лош или по-добър. Аз съм доволен от трансферния прозорец, защото накрая взехме играчите, които искахме. Направили сме си анализа. Показахме на футболистите всичко от последния мач на Рома. Знаем какво да очакваме от тях. Това, което се случи в мача с Удинезе бе малко по-различно. Както и Жозе Моуриньо каза – по-добре е да загубиш един мач с 0:4, отколкото да загубиш четири мача с 0:1”, допълни треньорът на Лудогорец.

Анте Шимунджа направи коментар и за новите футболисти, които пристигнаха в последните дни на трансферния прозорец.

"Витри вече игра в мача през уикенда. Другите дойдоха малко по-късно и все още не са направили сериозна тренировка с отбора. Нямаме много наблюдения над тях. Знаем какъв тип играчи са и мисля, че те ще могат да ни помогнат в бъдеще. Напрежението може да бъде и добро. Ние вкарваме такова напрежение в отбора, за да можем да се развиваме и да подобряваме нещата. Утре е ден, в който трябва да се насладим на този тип стрес. Когато започнах да работя с играчите, още в първия ден, моето послание беше, че няма значение срещу кого и къде играем, целта е само една – победа", завърши наставникът.

"Ще подходим с нужния респект към Рома, но няма да се върнем назад и да се притесняваме. Ще излезем със самочувствие да направим добър мач и да покажем, че не се страхуваме да играем с най-големите. Щом сме стигнали до тази фаза, би трябвало да сме готови за тези сблъсъци. Каквото и да кажа за Дибала, ще е малко. Знаете каква класа притежава. Излизаме на терена, а какво ще се случи, не мога да кажа. Във всеки всеки един голям отбор би трябвало да има малко напрежение. Ако го няма, значи не си на правилното място. Това напрежение трябва да го вкараме в мача и да го използваме по най-добрия начин, за да изкараме максимално добър резултат“, допълни капитанът Антон Недялков.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа