ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Лидерът в английската Висша лига Арсенал излъга у дома ПСВ Айндховен с 1:0 в отложен двубой от втория кръг на група „A“ в турнира Лига Европа и след четвъртата си поредна победа се класира за елиминациите на надпреварата. Гранит Джака (70) реализира красив гол и прати "артилеристите" напред в турнира. Двубоят трябваше да се изиграе още 15 септември, но беше отложен заради кончината на кралица Елизабет II.

След спокойното начало домакините взеха инициативата и напълно доминираха. След пропуски на Киърън Тиърни и Габриел Жезус гостите опитаха няколко центрирания, които обаче не доведоха до нещо опасно за вратаря Мат Търнър. В 27-ата минута Шави Симонс шутира от дистанция, но над вратата.

Четири минути преди края на първата част Виейра стреля опасно от пряк свободен удар пред наказателното поле и завъртя топката покрай стената, но тя се оплете от външната страна на мрежата.

Седем минути след почивката Сака получи отдясно в наказателното поле и комбинира с Жезус, който финтира защитник на ПСВ и стреля към вратата, но прекалено слабо във вратаря Бенитес. В 54-ата минута "артилеристите" пропуснаха нова страхотна възможност за гол. Сака беше изведен сам срещу вратаря, но стреля право в тялото му. След това Жезус опита добавка, но отново твърде слабо, за да затрудни Бенитес. Бразилският нападател претендираше, че е бил задържан и поиска дузпа, но такава не беше отсъдена.  

Winbet - победата е емоция! (18+)

Натискът на лондончани се усилваше и в 61-ата минута Жезус навърза няколко играчи на гостите и стреля по земя, но Бенитес плонжира в долния си десен ъгъл и с една ръка изби. Четири минути след това отново Сака и Жезус бяха в центъра на събитията, след като англичанинът центрира от корнер, а бразилецът засече с глава на втора греда, но над вратата.

ПСВ отправи първия си точен удар към вратата на своя съперник в 68-ата минута, когато Шави Симонс проби отдясно в наказателното поле и шутира между краката на Габриел Магаляеш, но вратарят Мат Търнър хвана топката. Две минути след това топката мина през Сака в наказателното поле, който върна за Партей, а той пък комбинира с Йодегаард. Норвежецът намери отдясно Такехиро Томиясу, който центрира в наказателното поле, където Гранит Джака с воле вкара красив гол в долния десен ъгъл за 1:0.

В 72-ата минута Сака проби в половината на ПСВ и шутира от границата на наказателното поле в обратния ъгъл на Бенитес, който обаче успя да улови. Десет минути преди края на редовното време влезлият като резерва Габриел Мартинели получи отляво в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но вратарят отрази силния му удар. В 82-ата минута Сака пропусна още един шанс да се разпише, след като влезе в наказателното поле и шутира в близкия ъгъл, но отново Бенитес се намеси. До края "топчиите" не допуснаха изненада и записаха осма поредна победа във всички турнири.

След успеха отборът на Микел Артета е с пълен актив от 12 точки и си осигури участие в следващата фаза на турнира. Нидерландците са втори в групата и изостават на 5 точки от лондончани.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК