Аякс срази гръцкия шампион АЕК Атина с 3:1 в последния им мач от група "B" на Лига Европа и си осигури участие в Лигата на конференциите напролет.

Резултатът бе открит още в 5-ата минута. Аякс изпълни корнер, вратаря Йоргос Атанасиадис увисна и Акпом прати топката с глава в опразнената врата. Само шест минути по-късно гърците изравниха. Никлас Елиасон сложи топката на главата на Леви Гарсия, който с хубаво изпълнение преодоля Диант Рамай.

В 20-ата минута амстердамци отново поведоха. Кенет Тейлър получи от Йорел Хато и с изстрел в долния ляв ъгъл направи резултата 2:1.

Третото попадения за Аякс падна в 56-ата минута, като отново Акпом се възползва от грешка на Атанасиадис, който позволи топката да мина под плонжа му при удара на 28-годишния футболист, който иначе не бе силен. Осем минути по-късно Акпом можеше да оформи хеттрика си, но този път вратарят на гостите се намеси. В добавеното време на срещата отново нападателят пробва късмета си. Атанасиадис обаче изби топката в ъглов удар.

С успеха Аякс събра 5 точки - с една повече от АЕК. Групата бе спечелена от Брайтън, като "чайките" завършиха с 13 пункта след успеха с 1:0 над Марсилия в другата среща. Жоао Педро (88) вкара късен гол за победа на англичаните.

Група B
22:00 часа Аякс – АЕК Атина
3:1
1:0 Чуба Акпом (5), 1:1 Леви Гарсия (11), 2:1 Кенет Тейлър (20), 3:1 Чуба Акпом (56)

22:00 часа Брайтън – Марсилия 1:0
1:0 Жоао Педро (88)