Берое се изправя от 19:00 часа срещу ХИК (Хелзинки) в реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа. В първата среща тимът на Александър Димитров пропусна да спечели у дома - 1:1. Сега отборът е длъжен да търси успех навън или равенство с повече голове, за да се класира напред. Ако все пак успее да изпълни тази задача, това ще е историческо постижение за Берое, тъй като за пръв път от 43 години насам ще елиминира два поредни съперника в Европа.

Старозагорци могат да запишат и още едно постижение на сметката си, ако не загубят днес. Това ще бъде техен пети пореден мач при гостуване в Европа без поражение и така тимът ще изравни постижението на Локомотив (София), който също записва 5 поредни мача без загуба в периода 2006-08 г.

Последната загуба на Берое при гостуване в мач от евротурнирите беше през 2010 година - 0:3 от Рапид във Виена.

Общият баланс на тима от Стара Загора в евротурнирите досега е положителен. Отборът е с 13 победи, 8 равенства и 12 загуби.

За реванша в Хелзинки днес треньорът Александър Димитров смята да направи леки промени. Почти сигурно ще има размествания в атака, тъй като Берое трябва задължително да търси голове. Най-вероятно Ерик Почански ще бъде на върха на атаката, а зад гърба му ще атакува Георги Божилов.

В защита размествания ще има само ако Илия Миланов не успее да се възстанови навреме за двубоя от контузията, която го мъчеше в последните дни.

Ръководството на Берое също надъха футболистите с обещание за завишени премии. Очаква се при елиминиране на ХИК, играчите да получат по 2500 лева. За сравнение те взеха по 1500 лв за спечеления мач с 2:0 срещу Радник в Босна и Херцеговина.

Както е известно, при победа Берое ще се изправи срещу друг скандинавски тим - шведският Гьотеборг, който преди седмица победи с 3:0 полския Пяст (Гливице).


ХИК (Хелзинки) - БЕРОЕ

Лига Европа, Втори квал. кръг, реванш
1:1 в първата среща
Хелзинки, стадион: "Сонера"
Съдия: Падриг Сътън (Ейре)
Пряко по Диема Спорт 2

Вероятни състави:

ХИК<br />(Хелзинки, Финландия)ХИК: Дахне, Яласто, Рекшепи, Татомирович, Тайво, Медо, Малоло, Альо, Гадзе, Танака, Морелос
Контузени: няма
Наказани: няма

 

Берое<br />(Стара Загора)БЕРОЕ: Благой Макeнджиев, Веселин Пенев, Иво Иванов, Илия Миланов, Венцислав Василев, Том, Кохей Като, Неманя Милисавлевич, Педро Маркеш, Георги Божилов, Ерик Почански
Контузени: Атанас Зехиров, Христофор Хубчев
Наказани: няма


Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа