Българи може да бъдат съперници на ЦСКА в третия квалификационен кръг на Лига Европа, ако „червените“ на 17 септември успеят да елиминират БАТЕ Борисов. Това стана ясно, след като УЕФА направи разбивката на потенциалните съперници за всеки отбор на жребия, който ще се тегли днес от 14:00 часа.

ЦСКА ще бъде в урната на поставените, тъй като ще се възползва от високия коефициент на БАТЕ Борисов. При успех над беларусите тимът на Стамен Белчев може да срещне Сьондерийске (Дания) или победителите от двойките Б36 Торсхавн (Фарьорски острови) – ТНС (Уелс), Ренова (Северна Македония) – Хайдук Сплит (Хърватия), Олимпия Любляна (Словения) – Зрински (Босна и Херцеговина).

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

В Хайдук играе българският национал Кристиан Димитров. През това лято ЦСКА трансферира Ангел Лясков в Олимпия и има вероятност да се изправи срещу бившия си кадър.

Локомотив (Пловдив) също ще е поставен заради високия коефициент на Тотнъм. Ако „смърфовете“ направят чудото и елиминират „шпорите“, то в третия кръг може да играят срещу Войводина (Сърбия) или победителите от двойките Ботошани (Румъния) – Шкендия (Северна Македония) и Макаби Хайфа (Израел)/Железничар (Босна и Херцеговина) – Кайрат (Казахстан).

Казахстанският Кайрат очаква решението на УЕФА, за да научи името на съперника си във втория квалификационен кръг. При пристигането си в Израел играчите на Железничар се подложиха на тестове за COVID-19 и се оказа, че има пет положителни резултата.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа