Олимпия (Любляна) с Ангел Лясков в състава си продължава напред в евротурнирите, след като победи с 2:1 след продължения исландския Викингур Рейкявик. Бившият играч на ЦСКА игра 91 минути в двубоя. 

Академия Пушкаш с Камен Хаджиев пък отпадна безславно още в първия  предварителен кръг на Лига Европа. Полският тим загуби с 0:3 като гост на шведския Хамарби. Българинът игра цял мач. Хамарби стигна до успеха с голове на Халили в 14-ата, Боянич в 32-ата и Паулиньо в 84-ата минута. Така шведите продължават във втория предварителен кръг, докато Академия Пушкаш ще съсредоточи усилията си в първенството на Полша.

Отборът на Университатя (Крайова) с Антони Иванов в групата, но останал на скамейката през цялата среща, също изхвърча от Лига Европа още в първия предварителен кръг на надпреварата. Вицешампионът на Румъния загуби с 1:2 като гост на Локомотиви (Тбилиси). 

Бившият нападател на ЦСКА Евандро започна като титуляр за МОЛ Фехервар в домакинския мач ирландския Бохемиънс от първия квалификационен кръг на Лига Европа, спечелен след изпълнения на дузпи (4:2) при 1:1 в редовното време. 

Игралият в Лудогорец пък Якуб Швиерчок се разписа при победата на Пяст Гливице с 2:0 над Динамо (Минск) като гост. Гостите откриха резултата още в десетата минута чрез Патрик Липски. В 56-ата бившият нападател на Лудогорец Якуб Шверчок удвои аванса на своя тим и оформи крайния резултат. 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРИ ОТ ПЪРВИЯ ПРЕДВАРИТЕЛЕН КРЪГ В ЛИГА ЕВРОПА