Сръбският гранд Цървена звезда може да бъде изхвърлен от Европа. Това е най-апокалиптичният вариант, начертан от сръбските медии след поредните изцепки на феновете на тима.

След края на домакинския мач от група „F“ на Лига Европа срещу Мидтиланд, загубен с 0:1 в четвъртък, навиячите замериха с камък главния съдия Тамаш Богнар. Причината са двата червени картони, показани на Милош Дегенек в 12-ата минута и на Гобелич в добавеното време. Датчаните се възползваха от численото си предимство и спечелиха след автогол на Гелор Канга.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Камъкът, предназначен за рефера, обаче уцели помощник-треньора на Звезда Федерико Панончини. Асистентът на Деян Станкович беше откаран по спешност в болница, а наставникът на сръбския гранд отказа да даде пресконференция след мача и веднага тръгна след линейката.

Според информациите от медиите в Белград, заради поведението на феновете на Цървена звезда е пострадал и помощник-съдията Петер Кобор. Съобщава се също, че делегатът и съдията Богнар са описали инцидентите в своите доклади пред УЕФА.

Изваждането на Цървена звезда от Лига Европа е най-крайното наказание, което може да бъде наложена. Най-мекото е провеждане на следващия домакински мач от евротурнирите пред празни трибуни. Този двубой е срещу Лудогорец на 25 ноември.

Вероятно обаче сръбският гранд може да получи и по-тежка санкция. „Звездашите“ имат едно отложено наказание за мач пред празни трибуни. То беше наложено заради обиди към Златан Ибрахимович по време на мач с Милан през пролетта. Тогава УЕФА наложи глоба от 25 000 евро и условно един мач без публика, който ще бъде превърнат в реалност при провинение в рамките на една година. Точно това обаче се случи срещу Мидтиланд.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа