Феновете на Айнтрахт (Франкфурт), които през тази пролет впечатлиха Европа с подкрепата към отбора по пътя до финала в Лига Европа, готвят поредното си шоу. Едва ли има футболен запалянко, който да забрави огромния брой германци с бели фланелки, които бяха залели трибуните на „Камп Ноу“ при победата на „орлите“ с 3:2 като гост на Барселона в четвъртфинален реванш.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Сега привържениците на Айнтрахт планират отново да впечатлят с изява в Испания. За днешния финал на Лига Европа срещу шотландския Рейнджърс феновете са подготвили огромна хореография. Тя вече е разтоварена в Севиля, след като в началото на седмицата е потеглила от Франкфурт със седем тира с полска регистрация, информира „Билд“.

Според официалната информация 70 000 шотландци и 50 000 германци са пристигнали в Севиля за днешния финал. Това е бройка, която може почти три пъти да напълни стадион „Рамон Санчес Писхуан“, който ще приеме решителния двубой за трофея в Лига Европа.

УЕФА даде по 9500 билета за феновете на Айнтрахт (Франкфурт) и Рейнджърс. Във Великобритания твърдят, че 18 000 запалянковци на шотландския гранд ще присъстват на трибуните на стадиона, който е с капацитет от 44 000 места. Не е ясно каква ще бъде бройката на германците.

Според жребия на УЕФА, Айнтрахт (Франкфурт) беше определен за символичен домакин на финала. Това означава, че „орлите“ имат право да играят с първия си екип в мача срещу Рейнджърс. Германският отбор обаче няма да излезе днес с официалните си черни фланелки. Айнтрахт ще заложи на белите екипи, с които играха на „Камп Ноу“ и след това елиминираха Уест Хям на полуфиналите.

„Разтърсихме Европа, носейки белите екипи. Заради това ни нарекоха „белия звяр“. Това ни задължава отново да сме в бяло“, коментира членът на управата на Айнтрахт Аксел Хелман преди финала с Рейнджърс.

Петима запалянковци на Айнтрахт са били арестувани заради прояви на насилие в Севиля преди финалния мач в турнира Лига Европа срещу Рейнджърс, потвърдиха от полицията в сряда. Задържаните са били сред група от 200 фенове на германския отбор, които през нощта са атакували привърженици на шотландския съперник, а след това са хвърляли запалителни предмети, маси и бутилки по представители на органите на реда.