ЦСКА ще може да разчита в реванша с Осиек на Петър Занев и Рубен Пинто, твърди “Тема Спорт”. От понеделник двамата тренират на пълни обороти и се очаква да пътуват с отбора за Хърватия. Занев получи мускулен проблем към края на двубоя с Осиек на “Армията” и първоначалните прогнози бяха, че може да е аут за десетина дни. Възстановяването на бранителя обаче е протекло бързо и той ще е готов за втората среща.

При успеха с 1:0 над хърватите Занев беше използван като ляв централен защитник в схема 3-5-2. Той вероятно ще играе на същата позиция и утре, освен ако Петрович не реши да го ползва като халф-бек, а в центъра на отбраната да действа Божидар Чорбаджийски. Люпко няма намерение да променя тактическата постройка.

Рубен Пинто също се завръща за реванша с Осиек. Той не взе участие в първата среща заради вирусно заболяване, поради което пропусна и гостуването на Славия. Португалецът вече се е възстановил и заедно със Занев поднови тренировки наравно с отбора. Не е изключено Пинто да е титуляр в Хърватия. В такъв случай резерва ще остане един измежду Тиаго Родригес и Диего Фабрини с оглед това ЦСКА да има по-дефанзивна средна линия.

Днес отборът заминава за Хърватия. “Армейците” излитат от терминал 1 на летище София в 13:30 часа. Пресконференцията на Люпко Петрович е от 19:45 часа, а тренировката на “червените” е от 20:15 часа.
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020