Щастливият треньор на Лудогорец Станислав Генчев похвали футболистите си след класирането на 1/16-финалите в Лига Европа. "Орлите" завършиха 1:1 с Ференцварош, с което си подпечатаха преминаването в следващата фаза на турнира. Жребият ще се тегли в понеделник.

"Получи се доста нервен мач с много непредизвикани грешки за двата отбора. Хубавото е, че при една грешка успяхме да развием добра контраатака и да отбележим. Имаха ситуации, при които можеха да отбележат гол. През второто полувреме играхме по-добре", коментира Генчев. 

"Резултатът и класирането ни са справедливи. Бяхме подготвили два варианта - ако излязат на висока преса или играят с този стил, който практикуват. Никой не иска да тръгне сляпо в атака от първата минута", продължи треньорът на "орлите".

"Старанието и желанието на футболистите бяха много големи. Всички сме много щастливи, че се класирахме. Не съм си мислил, че ако поведем, противникът ще ни обърне. Мислех как да вкараме втори гол. Концентрацията на футболистите падна в добавеното време, но хубавото е, че всичко свърши добре. Всички бяхме на мнение, че сме в една от най-тежките групи. Щастливи сме, че успяхме да се класираме в следващата фаза. Надявам се да ни се падне отбор, който да можем да отстраним", добави Станислав Генчев.
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020