Защитникът на Славия (Прага) Ондрей Кудела е бил бит в помещение под трибуните на стадион "Айброкс" в Глазгоу след двубоя с местния Рейнджърс от 1/8-финалите на Лига Европа. Чешкият тим спечели с 2:0 и с общ резултат 3:1 продължава напред, елиминирайки тима на Стивън Джерард. 

Все още не е известно кой е посегнал на играча на Славия, но от клуба са извикали полиция. Автобусът с чехите се е наложило да бъде конвоиран до хотела, а Славия се завръща в Прага днес.

Подозренията са, че е избухнал скандал на расова основа, след като Кудела е обидил Глен Камара. За това говори и мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард. Той вярва на играча си и се надява УЕФА да вземе точното решение.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

"100% вярвам на това, което Глен Камара ми каза. Други футболисти също са чули какво е казал Кудела. Горд съм с всички мои играчи, които проявяват солидарност. УЕФА е информирана и се надявам да не заметат случая под килима", каза Джерард.

"Нормално е да съм ядосан. Трудно е да се опише как се чувствам сега, защото познавам Глен и му вярвам. Това е разочароващо. Моят футболист ми каза, че е бил малтрeтиран на расова основа. Извиках Глен по време на мача, но той не дойде. Щях да го питам дали иска да напуснем терена и щях да ги подкрепя независимо от решението. Играчите останаха на терена и това бе тяхно решение", обясни още мениджърът на Рейнджърс. 

В същото време oт Славия се оплакаха от домакините, определяйки срещата в Глазгоу като "шотландски ад". "След мача отборът не беше допуснат до съблекалните и Ондрей Кудела беше бит с юмруци от Камара в присъствието на треньора Стивън Джерард и под надзора на шотландската полиция", твърдят от Славия.

Чешкият тим успя да елиминира новокоронясания шампион на Шотландия след победа с 2:0 снощи и го изхвърли от Лига Европа след 1:1 в първия мач в Прага. Двубоят мина с много нерви и сблъсъци, с два червени картона и кръв, при това от много тежка и опасна контузия на вратаря на гостите. Головете вкараха Петер Олайнка в 14-ата минута и Николае Станчиу в 74-ата.

В 61-ата минута пък резервата на Рейнджърс Кемар Рууф подгони дълга топка, която бе зад гърба на защитата, между него и вратаря на гостите Онджей Колар. Нападателят скочи като каратист и заби бутоните си в главата на стража. Гледката беше ужасяваща, а Колар се наложи да бъде откаран болница. Играчът на домакините логично получи директен червен картон. В 73-ата минута изгонен за втори жълт картон бе и Леон Балагун и Рейнджърс остана с 9 човека, а секунди след това Николае Станчиу вкара и подпечата победата на Славия (Прага) - 0:2.