Домакинското равенство 1:1 със Спортинг (Брага) остави Лудогорец на първо място в група „С“ на Лига Европа. Така „орлите“ запазиха изключително големите си шансове за класиране на 1/16-финалите на турнира. Какви обаче са именно възможностите за прогрес на разградчани напред в надпреварата?

БЛИЦ СПОРТ направи известни сметки, за да покаже при какви условия Лудогорец е възможно да се класира за 1/16-финалите на Лига Европа. Това може да стане още след следващия домакински мач срещу Истанбул Башакшехир на 27 ноември.

В момента Лудогорец е първи в Група „С“ с актив от осем точки, на една пред Спортинг (Брага). Хофенхайм е трети с четири пункта, а Истанбул Башакшехир е на последната четвърта позиция с две точки.

ПОБЕДА НА ЛУДОГОРЕЦ НАД ИСТАНБУЛ БАШАКШЕХИР
Това е идеалният вариант за българския шампион, който при успех над турския тим със сигурност си гарантира място в следващата фаза. Дори и при успех на Хофенхайм над Спортинг (Брага) в другия мач от групата, преднината на Лудогорец пред германския и португалския отбори ще бъде четири точки преди последните мачове в групата. Ако пък Брага бие Хофе, а „орлите“ надвият истанбулския тим, тогава Лудогорец и португалците със сигурност продължават напред.

РАВЕН НА ЛУДОГОРЕЦ СРЕЩУ ИСТАНБУЛ БАШАКШЕХИР
В този случай шампионите ще имат актив от девет точки. Той ще е достатъчен за класиране, ако Спортинг (Брага) не загуби от Хофенхайм в другия мач. Тогава разликата между „орлите“ и германския тим ще бъде пет или четири точки и така за разградчани няма да има значение изходът от последния им мач в групата – гостуване на Хофенхайм. Ако немците спечелят в Брага, тогава последните мачове ще имат голямо значение и Лудогорец ще има задължителна нужда от точка в Германия на 7 декември.

ЗАГУБА НА ЛУДОГОРЕЦ ОТ ИСТАНБУЛ БАШАКШЕХИР
Такъв изход също може да позволи на Лудогорец да се класира за 1/16-финалите, но за това трябва благоприятен изход от останалите мачове до края на групата. Победа на Истанбул Башакшехир в Разград ще донесе на турския тим актив от пет точки, на три зад “орлите“ и всичко ще зависи от последните мачове в групата, тъй като истанбулският тим ще има предимство в директните мачове. Ако поражението на Лудогорец е гарнирано с победа на Спортинг (Брага) над Хофенхайм, това изважда немците от борбата в групата преди последните мачове. Всеки друг изход на мача между Брага и Хофе оставя тима на Юлиан Нагелсман в играта и той със сигурност ще търси задължителна победа над Лудогорец на 7 декември. Тогава много важен ще бъде и изходът от срещата между Истанбул Башакшехир и Спортинг (Брага).

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА