Старши треньорът на Ботев (Пд) Душан Керкез говори преди реванша срещу Панатинайкос от Лига Европа. Специалистът сподели, че тимът му не се плаши от съперника и, че трябва "жълто-черните" футболисти да изиграят двубоя умно.

"Не се плашим от Панатинайкос. Знаем, че те имат много качествени играчи, които имат нужната индивидуална класа, с която да променят мача с едно отиграване. Затова трябва да сме много концентрирани и да не им даваме пространство и възможности. Понякога може да подготвиш всичко, но то да не е достатъчно. Трябва да изиграем мача умно. Не е казано, че трябва да отбележим още в първата минута. Мачът продължава 90 минути", заяви Керкез.

"Нямахме време да мислим за дербито. Вече имаме много по-важен мач, който е пред нас. След двубоя с Локомотив бях емоционален, но тези играчи са моето семейство и винаги ще ги защитавам с цената на всичко", обясни още наставникът на Ботев. 

"Все още вярвам, че Панатинайкос е фаворит, но и ние показахме, че имаме шанс. За да отстраниш този отбор, всички трябва да са на най-високото ниво и дори да дадат нещо допълнително. Готови сме да играем 120 минути, ако се налага. Трябва да бъдем концентрирани, защото се изправяме срещу много добър отбор. Както казах и след първия мач - уважаваме ги, но на терена ще им предложим една истинска война. Това е нормално, защото искаме да спечелим и да продължим. Цяла България говори за Ботев и се надяваме това да продължи да е така", завърши Душан Керкез.

Мачът реванш от втория кръг на квалификациите на Лига Европа между Ботев (Пд) и Панатинайкос е в четвъртък от 21:00 часа на ст. "Христо Ботев". След първия двубой "детелините" имат аванс с 2:1.