Старши треньорът на Панатинайкос Диего Алонсо не беше в кой знае какво настроение след 2:1 срещу Ботев Пловдив. Първият мач от втория предварителен кръг на Лига Европа в Атина премина с намесата на ВАР в последните минути. Първоначално бе отсъдена дузпа за „канарчетата“, която след това беше отменена. 49-годишният уругваец си замълча на въпрос за въпросната ситуация. 

Алонсо взе да се оправдава, че тимът му бил изиграл по-малко официални мачове от Ботев (Пловдив). Той защити Тони Вилена, сбъркал при попадението на българския отбор.

"Изиграхме добър мач до 70-ата минута. След това две неща оказаха влияние - голът, който Ботев отбеляза, както и фактът, че това бе четвърти официален мач за тях от началото на сезона", каза Алонсо.

"Всеки може да направи грешка. Важното за Тони да продължи напред и той има куража да го стори. В края на срещата изпитвахме трудности, което е нормално, когато един отбор е поставен под напрежение. Имахме възможности да отбележим още голове и да направим разликата още по-голяма, но не съумяхме да го сторим. Все пак е важно, че стигнахме до успеха, което ще ни даде увереност", допълни Алонсо.

Реваншът е след седмица в Пловдив.