Tреньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез беше изключително щастлив и горд от проявения характер от футболистите му в реванша с Марибор, завършил 2:2. "Канарчетата" отстраниха словенците с общ резултат 4:3 и продължават във втория квалификационен кръг на Лига Европа, където ще се изправят срещу гръцкия гранд Панатинайкос.

Браво! Ботев (Пд) гръмна мощно в Европа, елиминира Марибор ВИДЕО

„Честитя на моите футболисти за страхотното желание, което показаха. Честитя на феновете ни - фантастична атмосфера и подкрепа. Тази победа е специално за тях. Дори Марибор да беше продължил, щеше да е заслужено, те играха добре и създадоха положения", започна Керкез.

"На този стадион по-големи отбори са отпадали. Имаме много играчи, които за първи път играят такива мачове, нуждаят се от опит. Това е по-бърз футбол от този в българското първенство. Уверих ги, че могат да вкарват голове“, продължи наставникът на Ботев.

„Нормално е да се стигне до натиск на Марибор в последните минути, нямаха какво да губят. Заслужавахме да продължим. Стигаме до още два мача в следващия кръг, няма какво да губим, ще дадем всичко от себе си срещу Панатинайкос“, отбеляза специалистът.

„Сега най-важният ни мач е с Ботев (Враца). Имаме много работа да вършим, подготвили сме се да бъдем в подобни двубои, имаме добър състав, но не можем да си позволим да летим, трябва да мислим за Ботев (Враца)“, завърши Душан Керкез.

Българското участие в Европа - сезон 2024/2024 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025