Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че публиката и атмосферата на „Анфийлд” ще бъдат много по-важни срещу бившия му тим Борусия (Дортмунд), отколкото вкарания гол на чужд терен преди седмица. Мърсисайдци завършиха 1:1 при визитата си на вестфалци в първия мач от 1/4-финалния сблъсък помежду им, а реваншът е утре вечер от 22:05 часа българско време.

„Публиката ще е много по-важна от гола на чужд терен. Познаваме качествата на Борусия, както и те знаят за нашите. Според мен атмосферата може да се окаже голямата разлика. Може би Борусия може да играе по-добре от предишния мач, но същото важи и за нас. Утрешният двубой няма да бъде лесен, но чувстваме, че можем да стигнем полуфиналите", сподели Клоп на пресконференцията преди сблъсъка.

"За утре се нуждаем от такава атмосфера, каквато имаше и срещу Манчестър Юнайтед. Ние обаче трябва да свършим нашата работа и да бъдем част от тази атмосфера. Ако направим това, съм сигурен, че публиката ще ни помогне. Разполагаме с повече от 16 футболисти, които са в добра форма. Всеки знае, че Борусия може да вкарва голове”, допълни германският специалист.

  Резултати и програма в Лига Европа - ТУК !!! 

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!