Лудогорец записа изключително тежка загуба с 0:6 от Еспаньол при гостуването в Барселона от групите на Лига Европа. "Орлите" паднаха от испанския тим и в Разград преди две седмици, но само с 0:1.

Тази вечер беше кошмарна за българския шампион, който допусна ранен гол, а в 11-ата минута остана и с човек по-малко. Рафаел Форстър бе изгонен с директен червен картон, а в 34-ата преждевременно към съблекалните пое и съотборникът му Яцек Гуралски. Изгонването и на поляка окончателно даде отговор на въпроса кой отбор ще е победител. След този момент каталунците, заемащи предпоследното място в Примера дивисион, изцяло доминираха и логично стигнаха до изразителния успех.

За Лудогорец това е втората най-тежка загуба в евротурнирите. "Орлите" паднаха с 0:6 и от Арсенал в Лондон в групите на Шампионска лига (19.10.2016 г.).

Въпреки тежкото поражение, тимът на Станислав Генчев все пак остава втори в група "H" с 6 точки. Еспаньол е на върха с 10. Третият Ференцварош направи 0:0 с ЦСКА (Москва) и има 5 точки, докато руснаците само една.   

Двубоят на стадион "Корнея-Ел Прат" се разви кошмарно за българския шампион. Още в четвъртата минута Еспаньол поведе чрез Оскар Мелендо, който беше оставен непокрит в наказателното поле на "орлите" и вкара за 1:0.

В 11-ата минута Рафаел Форстър беше изгонен с директен червен картон. Бразилският защитник фаулира Кампусано, който се озоваваше сам срещу Пламен Илиев. Съдията Франсоа Летесие беше категоричен в решението си и отстрани Форстър от игра.

В 19-ата минута резултатът стана 2:0. При центриране от ъглов удар Илиев не успя да избие топката, а на далечната греда Кешерю увисна и позволи на Луис Лопес да отбележи отблизо с глава. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В 34-ата минута ситуацията за Лудогорец се усложни още повече. Българският шампион остана с девет човек. Гуралски блокира с ръка удар на Матиас Варгас по посока на вратата. Съдията от Франция Франсоа Летесие отсъди дузпа и показа втори жълт картон на поляка. Варгас реализира, макар че Пламен Илиев беше много близо до спасяване - 3:0.

До почивката вратарят на националния ни отбор спаси няколко ситуации и не позволи на "папагалчетата" да стигнат до още по-изразителна преднина. При едно от положенията, след силен удар на Мелендо, Илиев изби топката в гредата, която се оказа последната преграда пред четвъртия гол. 

Заради червените картони Станислав Генчев взе решение да пусне в игра Джорджан Икоко и Абел Анисе, за да заздрави защитата. Сменените пък бяха Марселиньо и Кешерю.

След почивката играчите на Еспаньол продължиха да диктуват събитията на терена и стигнаха до още три попадения. В 52-ата Виктор Кампусано направи 4:0, а до края точни бяха и резервите Адриан Педроса в 73-ата и Факундо Ферейра в 76-ата минути.

На няколко пъти Пламен Илиев се намесваше решително и не позволи на испанците да стигнат до още по-изразителна победа. При две ситуации и гредите се явяваха негов помощник.

Лудогорец пък завърши срещата без да отправи нито един точен удар в очертанията на вратата на домакините.

Следващата среща на "орлите" е гостуване в Москва на ЦСКА - на 28 ноември, когато Еспаньол ще гостува на Ференцварош в Будапеща.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020

ЕСПАНЬОЛ - ЛУДОГОРЕЦ 6:0
1:0 Оскар Мелендо (4), 2:0 Луис Лопес (19), 3:0 Матиас
 Варгас (36-дузпа), 4:0 Виктор Кампусано (52), 5:0 Адриан Педроса (73), 6:0 Факундо Ферейра (76)

Най-интересното по минути с БЛИЦ СПОРТ:
1 - Начало на срещата.
4  ГОЛ! 1:0 за Еспаньол. Оскар Мелендо получи подаване от Гранеро, беше оставен непокрит в опасна близост пред Пламен Илиев и отбеляза, давайки преднина на домакините. 
11 
 ЧЕРВЕН КАРТОН! Рафаел Форстър е изгонен, Лудогорец остава с човек по-малко. Бразилският защитник фаулира Кампусано, който се озоваваше сам срещу Илиев. Съдията Франсоа Летесие е категоричен, отстранявайки Форстър от игра.
15 - Станислав Генчев прати Джордан Икоко да загрява.
19  ГОЛ! Еспаньол поведе с 2:0. Луис Лопес е точен. Централният защитник беше изпуснат от Кешерю при центриране от ъглов удар и засече с глава на далечната греда.
21  Марселиньо напуска терена, Икоко влиза в игра, за да подсили защитата.
25 Жълт картон за Гуралски, който изрита в лицето Мелендо при спор за топката.
34 ЧЕРВЕН КАРТОН за Гуралски и дузпа за Еспаньол. Матиас Варгас стреля, топката се отби в ръката на халфа на Лудогорец и последва 11-метров наказателен удар.
36  ГОЛ! 3:0 за домакините, след като Матиас Варгас вкара от бялата точка. Пламен Илиев беше много близо до спасяване, но топката се озова отново в мрежата му.
38  Варгас отправи топовен изстрел, за късмет на "орлите" над целта.
39  Кешерю излиза, Абел Анисе се появява в игра.
41  ГРЕДА! Пламен Илиев спаси сигурен гол, отразявайки удар отблизо на Мелендо, като топката се отби и в гредата. 
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+2 - Край на първото полувреме.
--------------------------------
46 - Начало на второто полувреме.
52  ГОЛ! 4:0 за Виктор Кампусано, който получи извеждащо подаване, освободи се от Сисиньо и реализира в долния ляв ъгъл на безпомощния Пламен Илиев. 
58 - Удар на Лозано прелетя покрай вратата на "орлите".
68  Дидак Вила засече с глава центрираната топка и само отличната намеса на Илиев попречи на домакините отново да вкарат. 
73  ГОЛ! 5:0 след попадение на Адриан Педроса, който стреля по земя от малък ъгъл и също успя да се разпише. 
76  ГОЛ! "Орлите" получиха още едно попадение - 6:0. 
77  Светослав Дяков влиза в игра, Вандерсон излиза.  
89
 ГРЕДA! Фернандо Калеро засече топката с глава, пращайки я в напречната греда. 
90 - Добавеното време е 1 минута.
90+1 - Край на мача. Еспаньол победи Лудогорец с 6:0.

Image result for espanol emblem
ЕСПАНЬОЛ: 13.Диего Лопес, 6.Луис Лопес , 26.Пол Лозано, 14.Оскар Мелендо  (72  7.Ву Лей), 24.Фернандо Калеро, 17.Дидак Вила, 18.Себастиан Коршия, 20.Бернардо Еспиноса (46  3.Адриан Педроса ), 22.Maтиас Варгас , 23.Естебан Гранеро, 31.Виктор Кампусано  (64  9.Факундо Ферейра )
Резерви: 1.Андрес Прието, 3.Адриан Педроса, 7.Ву Лей, 9.Факундо Ферейра, 10.Серхи Дардер, 15.Давид Лопес, 34.Виктор Гомес
Треньор: Пабло Мачин

Ludogorets (Bul)
ЛУДОГОРЕЦ: 23.Пламен Илиев, 3.Антон Недялков, 90.Рафаел Форстър , 30.Георги Терзиев, 4.Сисиньо, 25.Стефан Баджи , 44.Яцек Гуралски  ,84.Марселиньо (21  22.Джордан Икоко), 88.Вандерсон (77  18.Светослав Дяков), 92.Джоди Лукоки , 28.Клаудиу Кешерю (39  12.Абел Анисе)
Резерви: 33.Ренан, 10.Якуб Шверчок, 12.Абел Анисе, 13.Мавис Чибота, 18.Светослав Дяков, 22.Джордан Икоко, 30.Козмин Моци
Треньор: Станислав Генчев

Барселона, стадион "Корнея-Ел Прат"
Съдия: Франсоа Летесие (Франция)

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация