Tреньорът на Лудогорец Станислав Генчев коментира тежкото поражение с 0:6 от Еспаньол в Лига Европа. Той каза, че Рафаел Форстър е постъпил правилно в 11-ата минута, когато си изкара червен картон. В 34-ата пък беше изгонен и Яцек Гуралски и "орлите" трябваше да играят с 9 човека.

Генчев изтъкна след тежкото поражение, че в Лудогорец трябва да си извадят поуки от този мач.

"Изключително лош развой. В първата ситуация получихме гол. До края на първото полувреме червен картон, втори червен картон, дузпа, 3:0 и мачът приключи. Няма какво да кажа освен изключително неприятна загуба. Никой не е очаквал такова нещо", каза треньорът на българския шампион.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"Грешката за първия гол няма как да я предвидиш - това е индивидуална грешка. На всеки се случва, дори на най-добрите футболисти. Много е трудно да кажеш дали Рафа постъпи правилно. Според мен постъпи правилно като направи нарушение. Не са един и два случаите, в които отбор постига нещо с 10 човека. Грешките са част от играта. Мачът приключи с втория червен картон. За него мога да кажа, че щяхме да сменим Гуралски с Анисе на полувремето, защото той е футболист, който играе по-рисково”, каза още Генчев. 

"Няма да е само този треньор, който да ме е надиграл. Важното е да си вадим поуки, от които да се учим", допълни наставникът на Лудогорец.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020