ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лудогорец размаза Астана с 5:1 на „Хювефарма Арена“ в реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа и с общ резултат 6:3 се класира напред. В следващата фаза "орлите" ще срещнат европейския колос Аякс и ще спорят с него за място в групите на турнира. Бърнард Текпетей (25) изведе българският шампион напред в резултата, а Дембо Дарбо (29) бързо изравни. След почивката играчите на Ивайло Петев се развихриха и отвяха съперника с голове на Якуб Пьотровски (47, 58), Бърнард Текпетей (50) и Кирил Десподов (67).

Българският шампион натисна в началото и още в петата минута Бърнард Текпетей шутира неточно след карамбол в наказателното поле на гостите. Три минути след това Пьотровски шутира с левия крак от средно разстояние, но право в ръцете на Чондрич. В 13-ата минута Десподов беше видян отлично пред наказателното поле на Астана и отправи удар с десния крак, но стражът на казахстанците с една ръка изби топката в корнер. След него се откри отличен шанс пред Оливие Вердон след разбъркване в наказателното поле, но ударът на бенинеца беше блокиран от Чондрич с тяло.

Натискът на "орлите" даде резултат в 25-ата минута, когато Бърнард Текпетей овладя пред наказателното поле на Астана, финтира Жарко Томашевич и с мощен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата за 1:0. Радостта на разградчани трая само четири минути, след като Фабиан Урега центрира в наказателното поле пред Симон Слуга и Дембо Дарбо се извиси с глава над Вердон, насочвайки топката в мрежата на хърватския страж за 1:1.

До края на полувремето Лудогорец продължи да търси по-активно гола и в 36-ата минута Руан Секо пресира добре стража на Астана, който сбърка и подаде към Десподов. Капитанът на "орлите" отправи удар, но право в ръцете на Чондрич. В добавеното време на първата част Текпетей центрира в полето на Астана към Секо и Десподов, но двамата не тръгнаха да атакуват топката и тя излезе аут.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Играчите на Ивайло Петев започнаха вихрено след почивката и реализираха бързи два красиви гола. В 47-ата минута Якуб Пьотровски получи в половината на Астана и имаше огромно пространство пред себе си. Полякът напредна и шутира много силно в долния ляв ъгъл на Чондрич за 2:1. Три минути след това Бърнард Текпетей се освободи отляво и напредна по диагонала, след което отправи мощен изстрел с левия крак за 3:1. Натискът на домакините продължи и последваха пропуски на Марсел Хайстер, Фон Витри и Десподов.

Силната игра на домакините продължи и в 58-ата минута се стигна до четвърти гол за тях. Ноа Сонко Сундберг засече с глава след корнер, а топката се отби в напречната греда на Астана след лека намеса на Чондрич и Якуб Пьотровски отблизо направи добавка за 4:1. Две минути след това Руан Секо се понесе през средата на терена и сви вляво за Текпетей. Гананецът се озова сам диагонално срещу Чондрич и можеше да оформи своя хеттрик в срещата, ала този път стражът на Астана реагира добре и изби в корнер. Секунди по-късно и Иван Йорданов се включи в канодадата от изстрели към казахстанската врата, но опитът на юношата на "орлите" отиде встрани.

В 67-ата минута Кирил Десподов бе изведен зад отбраната на гостите, напредна и с премерен удар по земя направи резултата 5:1. Пет минути след това Чондрич отрази нов фалцов удар на Десподов.

В 76-ата минута на двубоя Душан Йованчич задържа откъсващият се Якуб Пьотровски, заради което получи втори жълт и респективно червен картон от Антъни Тейлър. Така Астана трябваше да доиграе двубоя с човек по-малко на терена. Марин Томасов излезе на чиста позиция в наказателното поле на Лудогорец в 81-ата минута, след което отправи изстрел към средата на вратата на Лудогорец. Симон Слуга обаче внимаваше и отрази. До края на срещата не падна нов гол и разградчани продължават напред.

ЛУДОГОРЕЦ - АСТАНА 5:1 (в първата среща 1:2, общ резултат 6:3)
1:0 Бърнард Текпетей (25), 1:1 Дембо Дарбо (29), 2:1 Якуб Пьотровски (47), 3:1 Бърнард Текпетей (50), 4:1 Якуб Пьотровски (58), 5:1 Кирил Десподов (67)

По-важното от мача по минути:
1 - Начало на срещата.
5 - Кирил Десподов центрира в наказателното поле на Астана и Руан Секо свали топката за свой съотборник, но настана карамбол, от който се възползва Бърнард Текпетей, шутирал неточно.
8 - Десподов подаде към Якуб Пьотровски, който стреля от дистанция, но право в ръцете на Чондрич.
13 - Пьотровски изведе Кирил Десподов зад гърба на отбраната на Астана и капитанът на Лудогорец шутира от движение, но Йосип Чондрич изби в корнер.
14 - След центрирането от корнер Оливие Вердон отправи изстрел от втора греда, но отново стражът на Астана се намеси.
16 - Клод Гонсалвеш шутира над напречната греда на казахстанския първенец.
25 - ГОООЛ за Лудогорец! Бърнард Текпетей получи топката от Аслак Фон Витри на границата на наказателното поле, финтира Жарко Томашевич и с удар по земя прати топката в долния десен ъгъл на вратата за 1:0.
29 - ГОЛ за Астана! Фабиан Урега получи от Лончар и центрира отляво, а Дембо Дарбо игра с глава на близката греда, печелейки битката за топката с Оливие Вердон и изравнявайки за 1:1.
36 - Руан Секо отне топката на стража на Астана и Десподов успя да се възползва от създалата се ситуация, питирайки обаче право в ръцете на Йосип Чондрич.
45+2 - Текпетей центрира в полето на Астана към Секо и Десподов, но двамата не тръгнаха да атакуват топката и тя излезе аут.
45+3 - Край на първата част!
...............................................................
46 - Начало на второто полувреме.
47 - ГОООЛ за Лудогорец! Якуб Пьотровски имаше свободно пространство, напредна и с удар от далечна дистанция и с помощта на рикошет в тялото на футболист в жълто прати топката във вратата за 2:1.
50 - ГОООЛ за Лудогорец! Бърнард Текпетей напредна в половината на гостите, навлезе в пеналта и с мощен удар направи резултата 3:1.
53 - Марсел Хайстер шутира мощно отдалеч, но топката прелетя над вратата на Астана.
55 - Пьотровски даде извеждащ пас за Фон Витри в наказателното поле, но последвалият удар не затрудни Чондрич.
57 - Кирил Десподов получи в наказателното поле и шутира силно, но след рикошет топката излезе в корнер.
58 - ГОООЛ за Лудогорец! След центрирането от корнера Ноа Сонко Сундберг отправи удар с глава и Чондрич се намеси и топката за малко да премине голлинията, но веднага след това Якуб Пьотровки направи добавка за 4:1.
60 - Руан Секо изведе Текпетей, който сам срещу вратаря направи голям пропуск.
61 - Иван Йорданов шутира отдалеч покрай вратата на Йосип Чондрич.
67 - ГОООЛ за Лудогорец! Кирил Десподов получи топката зад защитата, напредна с нея и с техничен удар се разписа за 5:1.
72 - Чондрич изби в корнер след нов фалцов удар на Десподов от изгодна позиция.
76 - Душан Йованчич задържа откъсващият се Якуб Пьотровски, заради което получи втори жълт и респективно червен картон от Антъни Тейлър.
81 - Марин Томасов излезе на чиста позиция в наказателното поле на Лудогорец, след което отправи изстрел към средата на вратата, но Симон Слуга обаче внимаваше и отрази.
90 - Край на мача. Лудогорез разби Астана с 5:1 и с общ резултат 6:3 се класира за плейофите на Лига Европа.


Лудогорец: 12. Симон Слуга – 44. Марсел Хайстер, 24. Оливие Вердон (4632. Игор Пластун), 26. Ноа Сонко-Сундберг, 16. Аслак Фон Витри – 82. Иван Йорданов, 6. Якуб Пьотровски , 8. Клод Гонсалвеш  (7030. Педро Нареси) – 37. Бърнард Текпетей   (7777. Кайо Видал), 99. Руан Секо, 11. Кирил Десподов (К) (7790. Спас Делев)
Резерви: 1. Серджо Падт, 69. Пламен Пепеляшев – 5. Георги Терзиев, 7. Рик Джонатан, 10. Матиас Тисера, 22. Франко Русо, 30. Педро Нареси, 32. Игор Пластун, 64. Доминик Янков, 77. Кайо Видал, 88. Тодор Неделев, 90. Спас Делев
Треньор: Ивайло Петев

Астана: 93. Йосип Чондрич – 22. Александр Марочкин, 33. Жарко Томашевич, 29. Душан Йованчич  – 13. Камо Ховханисян, 7. Макс Ебонг  (628. Исламбек Куат), 44. Степан Лончар (6227. Тимур Досмагамбетов), 6. Ян Вороговский – 88. Дембо Дарбо  (8115. Абзал Бейсебеков), 17. Абат Аимбетов  (К) (5210. Марин Томасов), 23. Фабиен Урега (815. Микаил Габушев)
Резерви: 31. Данил Подумский, 55. Александър Зарутски – 5. Микаил Габушев, 8. Исламбек Куат, 10. Марин Томасов, 11. Аслан Дарабайев, 15. Абзал Бейсебеков,  20. Владислав Прокопенко, 21. Елкан Астанов, 27. Тимур Досмагамбетов, 45. Алекса Аманович, 72. Станислав Басманов
Треньор:  Григорий Бабаян

Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Съдия: Антъни Тейлър (Англия)

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!