ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лудогорец приема Астана в реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата на стадион "Хювефарма Арена" в Разград е от 21:00 часа и ще бъде ръководена от английския топрефер Антъни Тейлър. Само преди дни съдията свири Челси - Ливърпул (1:1) на старта във Висшата лига.

Отборът на Ивайло Петев загуби гостуването в Казахстан с 1:2 преди седмица. Тази вечер "орлите" ще преследват задължителен успех, за стигнат поне до продължения. Ролята на догонващ в резултата не е непозната за Лудогорец, който отстрани Балкани в Шампионската лига след поражение с 0:2 в първия мач. Последва обаче убедителен успех с 4:0 в реванша, а в Разград се надяват на подобен развой и тази вечер. 

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Победителят от двойката ще се изправи срещу Аякс в плейофа на Лига Европа. Ако "орлите" преодолеят Астана, а след това дори и да отпаднат от нидерландския гранд, ще си гарантират поне 6 милиона лева от УЕФА. Точната сума, полагаща се на всеки отбор, който се класира в групите на третия по сила европейски клубен турнир, е 2,94 милиона евро. В нея не влизат приходите от телевизионните права.

Припомняме, че загубилият тази вечер ще срещне някой измежду Валмиера (Латвия) и Партизани (Албания) на прага на груповата фаза в Лигата на конференциите. 

Настроението в Лудогорец е приповдигнато след изразителната победа с 3:0 над ЦСКА. "Орлите" ще имат предимство на "Хювефарма Арена" заради тревното покритие. Теренът в Разград е естествен, докато този в Астана е изкуствен и до голяма степен попречи на момчетата на Ивайло Петев да покажат на какво са способни. 

Треньорът на българския шампион няма да може да разчита на наказания Сон, а до последно под въпрос ще бъдат Серджио Падт и Доминик Янков, които лекуват контузии. 

Астана реши да съхрани силите на футболистите си и отложи двубоя си от вътрешното първенство. Казахстанският шампион ще иска да повтори представянето си от първия мач, но този път задачата им няма да бъде толкова лесна.

 

ЛУДОГОРЕЦ - АСТАНА

(в първата среща: 1:2)

Лига Европа, трети квал. кръг, реванш
Разград,
стадион "Хювефарма Арена"
Съдия: Антъни Тейлър (Англия)
Пряко по Диема Спорт 3

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Падт, Хайстер, Вердон, Сундберг, Фон Витри, Пьотровски, Гонсалвеш, Йораднов, Десподов, Текпетей, Руан Крус

АСТАНА: Чондрич, Бейсебеков, Марочкин, Томашевич, Ованисян, Ебонг, Лончар, Вороговски, Дорбо, Аймбетов, Урега

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

Класирането в Efbet Лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!