Лудогорец загуби с 0:1 домакинството си на Еспаньол от група "H" на Лига Европа. Двубоят се игра пред препълнените трибуни на стадион "Лудогорец Арена", но феновете в Разград този път нямаха повод за радост. 

Гостите от Испания успяха да вкарат в 13-ата минута след груба грешка на Рафаел Форстър, който позволи на Виктор Кампусано да го надбяга и да се разпише. Това се оказа достатъчно на Еспаньол да победи и да поведе в класирането със 7 точки. Лудогорец е втори с 6. Припомняме, че "орлите" стартираха отлично в групата, записвайки гръмки победи - 5:1 над ЦСКА (Москва) у дома и 3:0 срещу Ференцварош в Будапеща. Унгарският тим тази вечер шокира "армейците", измъквайки победата в Москва с 1:0.

Загубата днес е първа за българския шампион под ръководството на Станислав Генчев. Младият треньор дебютира с равенство - 2:2 с Марибор на 29 август, след което последваха 9 поредни победи, за да се стигне до поражението от Еспаньол тази вечер.

За домакинството на тима от Барселона "орлите" имаха кадрови проблеми. Защитникът Драгош Григоре пропусна срещата заради наказание, а от групата отпаднаха и контузените Клаудиу Кешерю, Ренан и Яцек Горалски. Най-сериозно се усети липсата на румънския голмайстор. 

На вратата беше Пламен Илиев, а пред него в защита - Недялков, Моци, Форстър и Сисиньо. Баджи и Анисе бяха двойката опорни халфове, а Марселиньо игра пред тях като плеймейкър. Лукоки и Вандерсон атакуваха по крилата, а Мавис Чибота беше на върха на атаката.

Треньорът на Еспаньол Пабло Мачин пък остави осем основни играчи в Барселона. Специалистът даде почивка на Виктор Гомес, Давид Лопес и Виктор Санчес, а в самолета заради здравословни проблеми не се качиха и Пабло Пиати, Фернандо Калеро, Хави Пуадо, Адрия Педроса и титулярният нападател Джонатан Кайери.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Футболистите на Лудогорец и Еспаньол започнаха предпазливо срещата, като в първите минути липсваха положенията пред двете врати. Първият точен удар беше в осмата минута. Отправи го Джоди Лукоки, който засече с глава центрираната от Сисиньо топка, но вратарят Диего Лопес успя да я улови.

В 13-ата гостите поведоха. Рафаел Форстър, който се превърна в герой в предишната среща с Ференцварош с двата си гола за успеха с 3:0, този път допусна фрапантна грешка. След загубена първа топка в центъра на терена, капитанът Хави Лопес игра с глава и я изпрати към наказателното поле на Лудогорец, където бразилският защитник на "орлите" позволи на Виктор Кампусано да го надбяга и да вкара - 0:1. 

И след полученото попадение избраниците на Станислав Генчев играха на моменти доста колебливо. Домакините не бяха убедителни в атака, където очевидно Кешерю липсваше. 

В 28-ата минута "орлите" стреснаха испанците, организирайки много добра контраатака. Лукоки обаче игра разконцентрирано и лесно загуби топката.

До почивката избраниците на Генчев така и не успяха да затруднят гостите. Чак в края на полувремето "орлите" погледнаха по-настоятелно към вратата на Диего Лопес. Баджи отправи силен удар, който беше избит от играч на Еспаньол, а малко след това и Марселиньо пробва мерника си, но без успех. 

През втората част играта продължи да е равностойна. Чибота и влезлият на смяна Дан Битон обстрелваха стража на гостите, а веднъж с отличен рейд се отличи и Антон Недялков. В 71-ата минута българският национал нахлу в наказателното поле на Еспаньол и пробва да изравни с мощен изстрел, пращайки топката над вратата.

Якуб Шверчок, който влезе по-рано на смяна - в 59-ата минута, определено разочарова. Полският нападател почти не игра с топката и не успя да помогне на тима си.

В 88-ата минута Еспаньол остана с човек по-малко след втори жълт и съответно червен картон на капитана Хави Лопес. "Орлите" не съумяха да се възползват от численото предимство, като до края направиха хаотични опити да стигнат до изравняване и загубиха срещата с 0:1.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

ЛУДОГОРЕЦ - ЕСПАНЬОЛ 0:1
0:1 Виктор Кампусано (13)

Най-интересното по минути с БЛИЦ СПОРТ:
1 - Начало на срещата.
8  Първо сериозно положение за "орлите" в срещата. Сисиньо центрира отляво, а връхлитащият пред вратата на Еспаньол Джоди Лукоки засече топката с глава, вратарят Диего Лопес успя да я улови.
13 ГОЛ! Еспаньол поведе в резултата след грешка на Рафаел Форстър - 0:1. Виктор Кампусано отбеляза за гостите от Испания. След загубена първа топка в центъра на терена, капитанът Хави Лопес игра с глава и я изпрати към наказателното поле на "орлите", където Форстър подцени ситуацията и позволи на Кампусано да го надбяга и да я прекара покрай Пламен Илиев, разписвайки се.
15  Първи жълт картон в срещата, получава го Сисиньо.
17  Удар на Вандерсон от границата на наказателното поле, топката прелетя над напречната греда.
25  Жълт картон за Моци за фаул срещу Кампусано.
28 - Играчите на Лудогорец организираха отлична контраатака, която обаче завърши с грешка на Лукоки, който можеше да овладее топката и да обстрелва Диего Лопес, но вместо това направи грешно подаване към Марселиньо и сгреши.
31 - Кампусано отново беше изпуснат от отбраната на домакините и стреля, Пламен Илиев спаси.
40  Нова опасност пред вратата на "орлите". Бернардо Еспиноса засече с глава центрираната от корнер топка, изпращайки я на сантиметри покрай лявата греда на българската врата.
42  Изстрел на Стефан Баджи, играч на гостите изчисти пред голлинията.
43 - Марселиньо изпълни пряк свободен удар от добра позиция, но се подхлъзна и Диего Лопес не беше затруднен.
45+2 - Край на първото полувреме.
----------
46 - Начало на второто полувреме.
58  Жълт картон за Анисе.
59  Станислав Генчев извършва първа смяна. Лукоки излиза, Якуб Шверчок се появява в игра.
67 - Чибота пробва мерника си, но неточно в аут.
68  Абел Анисе отстъпва място на Дан Битон.
71  Рейд на Антон Недялков завърши с мощен изстрел, топката прелетя над вратата на Еспаньол.
79 - Чибота проби към вратата на гостите, но отправи неточен удар.
87  Груб фаул на Андер Итураспе му носи жълт картон.
88  ЧЕРВЕН КАРТОН! Капитанът на Еспаньол Хави Лопес повали Стефан Баджи и е изгонен за втори жълт картон.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+5 - Край на мача. Лудогорец загуби с 0:1 от Еспаньол.

Ludogorets (Bul)
ЛУДОГОРЕЦ: 23.Пламен Илиев, 3.Антон Недялков, 90.Рафаел Форстър, 30.Козмин Моци , 4.Сисиньо , 25.Стефан Баджи, 12.Абел Анисе (68  8.Дан Битон), 84.Марселиньо, 88.Вандерсон, 92.Джоди Лукоки (59  10.Якуб Шверчок), 13.Мавис Чибота
Резерви: 69.Дамян Дамянов, 5.Георги Терзиев, 22.Джордан Икоко, 28.Светослав Дяков, 17.Жоржиньо, 8.Дан Битон, 10.Якуб Шверчок
Треньор: Станислав Генчев

Image result for espanol emblem
ЕСПАНЬОЛ: 13.Диего Лопес, 6.Луис Лопес , 8.Андер Итураспе , 14.Оскар Мелендо (69  21.Марк Рока), 16.Хави Лопес , 17.Дидак Вила, 18.Себастиан Коршия, 20.Бернардо Еспиноса, 7.Лей Ву (61  22.Maтиас Варгас), 23.Естебан Гранеро, 31.Виктор Кампусано  (78  9.Факундо Ферейра)
Резерви: 1.Анрес Прието, 2.Пипа, 10.Серхи Дардер, 9.Факундо Ферейра, 21.Марк Рока, 22.Матиас Варгас, 26.Пол Лозано 
Треньор: Пабло Мачин

 

Разград, стадион "Лудогорец Арена" 
Съдия: Алияр Агайев (Азербайджан)

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация 

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020

 

 

Кадри: "Спортал"