Играй БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Лудогорец победи грузинския Торпедо (Кутаиси) с 1:0 в първа среща от финалните елиминации за влизане в груповата фаза на Лига Европа на стадион "Михаил Месхи" в Тбилиси.

Първото полувреме започна силно за домакините и те имаха голова възможност още в първата минута на двубоя. Сисиньо фаулира Лазар Марин, последва центриране и удар към вратата, който влезе в мрежата, но бе отменен заради засада. Лудогорец отвърна на удара в 12-ата минута с далечен удар на Марселиньо, а няколко по-късно Мисиджан също стреля към вратата на съперника, но ударът му беше отбит. 

Разградчани заложиха на познатата бърза игра по крилата с дейното участие на бековете Сисиньо и Натанаел, подпомагащи Вандерсон и Мисиджан, макар лошият терен да затрудняваше подаванията по земя, като "зелените" бяха опасни и при статичните положения. При едно от тях Кампаняро можеше да открие резултата с глава, но стреля на сантиметри в аут.

В продължението на двубоя Вандерсон бе изпуснат от Лазар Марин, който досега игра на много добро ниво по левия фланг, бразилецът нахлу в наказателното поле и със силен удар отблизо откри резултата.

През първите минути на втората част Лудогорец се дръпна леко в своята половина, а домакините упражниха лек натиск. Груба грешка на вратаря Броун позволи на Долидзе да стигне до топката и да опита да го прехвърли, но неточният му удар лиши Торпедо от изравняване.

Лудогорец заложи на контраатаки и при една от тях Кешерю и Вандерсон комбинираха добре, последва удар, но Квасхвадзе се справи. Пет минути по-късно бързата игра на Лудогорец отново даде резултат и пас към Кешерю бе продължен към Мисиджан, останал очи в очи с грузинския вратар. Ударът му обаче срещна тялото на стража, а при последвалото доиграване и шутът на Мисиджан бе блокиран.

Разградчани не се отказаха от това да търсят втори гол и силен удар на Сисиньо и последвала добавка с глава на Кешерю вдигнаха адреналина на грузинския страж в 69-ата минута, но той се справи.

В последните десет минути треньорът на Лудогорец Пауло Аутори добави още скорост в предни позиции с включването на Лукоки на мястото на Кешерю. Появата му раздвижи още повече десния фланг на атаката на разградчани, в опазването на който Лазар Марин вложи повечко усилия през втората част и това повлия на играта му в офанзивен план.

Съдията Хюсеин Гьочек даде пет минути продължение на срещата, в което и двата тима опитаха да променят резултата, но неточности в офанзивен план и при овладяването на топката попречи на голова атака.

Лудогорец спечели с 1:0, с което взе добър аванс преди реванша в Разград на 30 август от 20:00 часа, а и равенство ще е достатъчно на "отлите", за да продължат към груповата фаза на Лига Европа.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+) 


ТОРПЕДО - ЛУДОГОРЕЦ 0:1
0:1 Вандерсон (46')


Най-важното от мача по минути:

1' Начало на срещата в Тбилиси.
1'  ОТМЕНЕН ГОЛ за Торпедо!!! Фаул на Сисиньо срещу българина в грузинския тим Лазар Марин. Центриране и удар с глава на играч на Торпедо, топката премина голлинията след неумела реакция на Броун, но има сигнал за засада. Няма гол!
5' Натиск и преса от страна на домакините в първите минути.
12'  Първи опасен удар за Лудогорец в мача! Марселиньо стреля от дистанция, но над напречната греда.
15'  Мисиджан получи топката в наказателното поле, залъга съперник и стреля, но вратарят на домакините се разтегна и отби в корнер.
17' Претенции за дузпа от страна на домакините за падане на техен футболист, но реферът дава знак играта да продължи.
18' Контраатака за домакините, четирима на трима в полза на Торпедо, но Кимадзе прибърза и ударът му бе отбит.
20' Лазар Марин получава медицинска помощ.
26. Фаул на Марин срещу Сининьо край тъчлинията.
27'  Пореден корнер пред вратата на Торпедо. Кампаняро стреля с глава, но ударът му премина на сантиметри встрани.
35'  Жълт картон за Сисиньо за реплика към рефера.
42' Вандерсон опита пробив през зоната на Лазар Марин, но българинът игра стабилно по левия фланг.
44' Натанаел получи топката пред наказателното поле, но стреля над вратата.
45+1'  ГОООООЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ!!!! Вандерсон се измъкна от Лазар Марин, нахлу отляво и влезе в наказателното поле, премина няколко бранители на Торпедо и от няколко метра насочи топката в мрежата със силен удар за 1:0.
45+1' Край на първото полувреме.

46' Начало на втората част.
46'  Груба грешка в отбраната на Лудогорец! Вратарят на разградчани Хорхе Броун излезе неориентирано и Долидзе достигна до топката, опитвайки прехвърлящ удар, но над вратата.
52' Напрежение между Броун и Милош Лачни след борба за висока топка. Реферът се намеси и двамата си подадоха ръце.
55'  Жълт картон на Светослав Дяков за фаул в центъра на терена.
57' Центриране към Мисиджан в наказателното поле, Марин се намесва и чисти.
60'  Кешерю и Вандерсон комбинираха пред наказателното поле, последва удар, но вратарят на домакините се справи.
65'  Две страхотни възможности за Лудогорец! Мисиджан се измъкна и остана сам срещу вратаря, който отби удара му, а при последвалото доиграване на ситуацията и Марселиньо стреля, но шутът му бе блокиран.
66'  Смяна за Лудогорец. Излиза Кампаняро, в игра Гуралски.
69'  Поредна опасност за Лудогорец! Сисиньо опита далечен удар, вратарят отби, Кешерю опита добавка с глава отблизо, но Квасхвадзе пак се справи.
73'  Жълт картон за Козмин Моци за фаул на границата на наказателното поле.
75' Удар на Долидзе, но право в стената.
82'  Втора смяна за Лудогорец. Кешерю напуска, в игра Лукоки.
84'  Играта е спряна заради схващане на крака на Гиорги Кухиянидзе от Торпедо. 
90' Опит за далечен удар на Мисиджан, но покрай вратата на домакините.
90+5  Трета смяна за Лудогорец! Терзиев влиза, Марселиньо излиза.
90+5 Край на мача.


Torpedo Kutaisi (Geo)ТОРПЕДО: 89.Роин Квасхвадзе, 24.Лазар Марин, 13.Олександър Азатский, 30.Мамуке Кобахидзе, 6.Мате Цинцадзе , 23.Гиорги Кимадзе ( 7.Арфанг Дафе), 18.Леван Гегечкори, 10.Гиорги Кухиянидзе ( 19.Леван Куталия), 27.Марек Хлинка, 22.Григол Долидзе , 31.Милош Лачни ( 9.Торнике Капанадзе)
Резерви: 25.Максим Квилитая, 5.Давит Хурцилава, 20.Тенгиз Цикарадзе, 77.Мераб Гигаури

Ludogorets (Bul)ЛУДОГОРЕЦ: 1.Хорхе Броун, 3.Антон Недялков, 30.Козмин Моци , 88.Вандерсон , 10.Густаво Кампаняро ( 44.Яцек Гуралски), 18.Светослав Дяков , 93.Върджил Мисиджан, 6.Натанаел, 4.Сисиньо , 84.Марселиньо ( 55.Георги Терзиев), 28.Клаудиу Кешерю ( 92.Джоди Лукоки)
Резерви: 29.Даниел Наумов, 2.Рафаел Форстър, 7.Димо Бакалов, 37.Жоао Пауло


Стадион: "Михаил Месхи", Тбилиси
Съдия:  Хюсеин Гьочек (Турция)
Легенда:                

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа