Звездата на Марибор Миливое Новакович се върна цели 11 години назад във времето, за да си припомни сблъсъците на бившия му отбор Литекс с предстоящия му съперник Левски в двубоите от родната “А” група. Легендарният голмайстор на германския Кьолн не се нае да прави сравнение относно състоянието на отборите тогава и сега, но изрази увереност, че тимът от “Людски врът” има сили да отстрани “сините” и да продължи напред в Лига Европа.

Новакович най-добре знае как се вкарва на Левски, след като през сезон 2005/2006, когато стана голмайстор на родния елит, на два пъти наказа тима от "Герена" - за 1:0 в Ловеч и 1:1 в София. Сега звездата на Марибор се закани на "сините" и каза, че словенците ще използват своите козове.

“Пристигнах през 2005 година в Литекс и записах един много успешен сезон. Не съм запознат добре със състоянието на отборите у вас в момента. Помня, че тогава в България имаше много добри футболисти в първенството, а Литекс бе един много солиден отбор. Помня и сблъсъците с Левски, разбира се”, коментира на официалната пресконференция националът на Словения.

“Играхме добре в първата среща, но сега ни очаква един много тежък двубой. Напрежението определено е в редиците на Левски, тъй като е домакин, ще играе пред пълни трибуни и всички ще искат да продължи напред. Ние обаче също имаме своите козове, които, уверен съм, ще успеем да използваме. Покажем ли своята игра, ще продължим”, оптимист е голмайсторът на “А” група за 2006 година.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа